güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

BAYRAK VAKASI (1)

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:49

            Evliya Çelebi ünlü “Seyahatname” de anlatırmış… Bir gece rüyasında peygamberi görmüş, “Şefaat ya Resulullah” diyeceğine, şaşırmış orası senin, burası benim diye bütün dünyayı dolaşmış.

            Bizim Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Bey de, rüyasında Bandırma’nın sahil bandını görmüş! Rüya yorumcularına giderek, “Ben rüyamda Bandırma’yı gördüm. Orada gezinirken geliri bol, reklamı güzel sahil bandına ulaştım. Ulubatlı Hasan misali Bandırma’nın surlarına bayrak diktim!” diye rüyasını aktarıp yorumunu istemiş.

            Rüya yorumcuları biraz şaşırmışlar, biraz kaşınmışlar ve nihayet, “Vallahi Başkanım bu rüyanın eşi menendi yok!” demişler.

            Edip Bey, “Ne demek eşi menendi yok!” deyince, rüya yorumcularından biri, “Efendim, demiş. Sen ki Büyükşehir’in başısın. Sözünün üstüne söz, lafının üstüne laf edilmez. Madem rüyanda Bandırma’nın sahil bandını gördün, bu da sizlerin surlara değil de orada bulunan güreşçi heykellerinin yanına büyükşehrin bayrağını asacağına delalettir.”

            Büyükşehrin, büyük büyük başkanı bu yorum üzerine balıklama atlayıvermiş.

            Ertesi gün Bandırma’ya gelerek, “Rüyamda bu çöp kutuları yok ama onları değiştirip ondan sonra da bayrağımızı dikerim!” demiş.

            “Demir tavında dövülür” diye düşünmüş ve hemen icraata koyulmuş.

            Çöp sepetlerini değiştirip, güreşçi heykellerinin yanına bayrağını asıvermiş.

            Şimdi sizler böyle bir olayla karşılaşsanız şaşırmaz mısınız? Sonra da böyle bir gülünç olay için, “Eşi menendi yok!” demez misiniz? Hadi beyler hep beraber kafa kafaya verip düşünün bakalım. Bir toplumun yüzde kırk üç oy alan bir kent ile ona oy vermiş Bandırma halkının onuruyla oynanmasının doğruluğunu.

            Eğer büyük şehirlik buysa büyükşehir başkanlığı böyleyse, kusura bakmayın ama eksik olsun böyle siyaset anlayışı.

            Her ne kadar bayraklar üçlendiyse de Bu ayıp Sayın Edip Bey’e de yeter. Ona oy vermiş Bandırmalı AKP’lilere de…

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.