güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

BANDIRMA ULAŞIM HİZMETLERİ VE ULAŞIM A.Ş…

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:50

Ulaşım Aş Bandırma’nın kent için ulaşım hizmetlerini yürütmektedir.

                Bu şirket, özel bir otobüs işletmecisidir. Bu şirketin Belediye denetimli olmasında, Belediyenin yüzde 2,5’luk bir hissesi olması ve belediye ilgili hat ihaleleri sürecinde Belediye ile bu şirket arasında yapılan protokolden kaynaklanmaktadır.

                Bandırma’nın kent içi taşımacılığını yapan ulaşım AŞ, Belediyenin hazırlamış olduğu yönetmeliğe uygun olarak çalışmaktadır.

                Balıkesir’in Büyükşehir olmasından sonra, ulaşım hizmetlerinin Büyükşehir’e geçmesi nedeniyle, bu şirketin Bandırma Belediyesi ile hiçbir ilgili kalmamıştır.

                Gelelim asıl meselemiz olan, yılbaşında yapılan yolcu ücretlerine.

                Hepimizin bildiği gibi Sayın Öztaylan zamanında kent içi taşımacılığı bu şirkete verildi. Taşımacılık bu şirkete verilirken, Belediye araç başına elibin lira aldı. O zaman dilimine baktığımızda bu meblağ çok büyüktü. Araç sahipleri hem bu parayı ödemek, hem de araçlarını yenilemek ve büyütmek zorunda bırakıldı. Yeni alınan araçlar için banka kredileri çekildi. Kısacası, belediyeye ödenen ellbin lira, banka kredi borçları derken şirket ortakları öyle bir darboğaza düştü ki, bazı araç sahiplerinin ne kadar sıkıntı çektiğini be gayet iyi biliyorum.

                Şimdi bunlar yazıyorum diye beni, eleştirenler çıkacak. Hatta şirketten nemalandığımızı bile söyleyenler çıkacak. Kim ne düşünürse düşünsün, umurumda bile değil. Benim yazar olarak görevim doğruları söylemektir.

                Yeni yapılan zamları çok bulanlara hak veriyorum. Yalnız, bu şirketin 2 yıldır zam yapmadığını da göz ardı yapmamak gerekir.

                Şirketlerin özünde kar yapmak vardır. Şirket araçlarını tekrar büyütmek zorunda kaldığını da bilerek, istediği zamlı tarifeyi Büyükşehir Belediyesi onaylamıştır. Madalyanın öteki tarafına bakacak olursak, Elektriğe, doğal gaza, tekel maddelerine, her şeye zam yapılmadı mı? Niye devletin yaptığı zamlara, niye elektrik, doğalgaz, şirketlerinin yaptığı zamlara tepki gösterilmiyor?

                Su fiyatları her ilçede değişik tariflerle uygulanıyor, en yüksek fiyatı Bandırma halkı ödüyor, bu konuda niye Büyükşehir’e tepki gösterilmiyor? Hani, Büyükşehir olunca bu dengesizlik ortadan kalkacaktı?

                Ama bizde bir gelenek var. Bizler işimize gelmedi mi, dışarıdakine değil, her gün beraber olduğumuz yakınımıza vurmayı çok severiz.

                Zam olayını ben de sevmiyorum. Yalnız hizmet verenin de bunun karşılığı isteme hakkı odlunu da bilenlerdenim. Bir çayın bir buçuk lira, bir kase çorbanın 5 lira, bir paket sigaranın 10 lira, bazı tüketim maddelerinde ÖTV’nin %70’lerde olduğunu önce bir düşünün diyorum, sonra ulaşım AŞ’ye kızgınlığınızı gösterin.

Esen kalın.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.