güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

BANDIRMA ŞEHİR Mİ, KASABA MI?

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:48

  Kartpostallara bakınca güzel görünür Bandırma.

  Gezeyim, cafelerinde oturup denizin kokusunu duyarak bir çay içeyim dersiniz. Cafeye girer, çayınızı söylersiniz, denize doğru baktığınızda güzelim maviliği lağım çukuruna benzetirsiniz. İçeceğiniz çayın artık tadı tuzu kalmamıştır.

   Gezeyim dersiniz ve kentin tek gezi alanı Cumhuriyet Meydanı’na gelirsiniz, orada seyyar satıcılarla karşılaşırsınız. Sonuçta burasının kasaba görüntüsünde olduğunu gördüğünüz için yüreğiniz “Cız!” eder.

    Kristal Cafeden Uğrak Çay Bahçesine doğru yürüme eylemine başladığınızda yeşil alanların kaybolduğunu görür, yine kahrolursunuz. Halbuki kışın yağmur yağarken bile bu yeşil alanları sulayan Büyükşehir Belediyesi bu güzelim yeşilliklerin canına okuduğu için “Allah kahretsin!” diye öfke kusarsınız.

    Güzelim Kaşif Acar Caddesi’ne çıkar, İnönü Caddesi istikametinde yürümeye devam edersiniz, o ne? Yine seyyar satıcılar, yine meyve tezgahları… Bu kez kendi belediyenize öfkelenmek istersiniz ama “Daha onlar yeni, bu işleri zamanla düzeltirler.” deyip öfkelenmemeye çalışırsınız. Son mecliste komisyonu kurulan işgaller için İnşallah yeni gelen bu yönetim şikayetçi olduğumuz çirkinlikleri kaldırır diye umutla beklemeye koyulursunuz.

     Ben en iyisi mendireğe doğru yürüyeyim, bana ait kaldırımların işgalinden kurtulayım diyorsunuz ve bölünmüş Cumhuriyet Meydanı’nın Büyükşehir tarafının Çıfıt çarşısına döndüğünü görürsünüz.

     Cafe sahipleri 30-40 bin lira kira verirken, cüzi bir parayla Cumhuriyet Meydanı’nı çirkinleştiren esnaf kısmına bu izni veren Büyükşehir Belediyesine öfke kusarsınız.

     Kentimizi bölen, neredeyse Bandırma’nın bütün varlıklarına el koyan, kentimizi mezbeleliğe çeviren Büyükşehir Belediyesine intizar etmeye devam edersiniz.

      Siz, yazdıklarınızla kalır, birkaç arkadaşınız yazınıza beğeni, birkaçı da ufak tefek yorum yapar ve yazınızda belirtmek istediğiniz şikayetlerin icraatın başında olanların bir kulağından girip diğer kulağından çıktığını görerek Bandırma’nın neden şehir olmadığını anlarsınız.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.