güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

BANDIRMA BELEDİYESİ EĞİTİM DESTEK EVİ…

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:51
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:51

 

Bugün siyasetten uzak, eleştirilecek bir konuyu içermeyen, kimsenin bam teline dokunmayan, çok ama çok güzel, anlamlı, sohbetimize katılanların “BRAVO” diyecekleri bir belediye hizmetinden bahsetmek istiyorum.

İnsan odaklı olan bu hizmet türü Eğitim- Öğretim alanındadır. Peki, bu hizmeti veren bir sürü kurum var, bu eğitim-öğretim alanının eğitim veren diğer kurumlardan farkı ne derseniz, öncelikle şu ön bilgileri okumalısınız.

1-      Kurumun adı, BANDIRMA BELEDİYESİ EĞİTİM DESTEK EVİ

2-       Eğitim Destek Evinde 4’ü ücretli olmak üzere şu an 23 öğretmen görev yapmaktadır.

3-      4. sınıftan başlayarak, lise son sınıfa kadar 200 civarındaki öğrencilere birebir ders verilmekte olup, SBS sınavlarına girecek olan 80 öğrenciye dershane düzeyinde eğitim verilmektedir.

4-      Eğitim Destek Evine bağlı olarak açılan kütüphane, bugüne dek SBS ve ÖS kaynak kitap, test olmak üzere 8000 Yardımcı kaynak kitabıyla çok güzel bir hizmet vermektedir. Ayrıca kayıtlı 574 öğrencilerin tümüne kaynak kitapları, test ve denemeleri verilmiştir.

Şimdi bir de, buraya gelen öğrencilerimizin aile durumlarını gösteren sayısal tabloya bakalım.

Emekli: 137 veli

Ailede bir kişi asgari ücretle çalışıyor:230

Günübirlik iş bulup çalışan: 81

Baba, anne ayrı: 75

Ailede kimse çalışmıyor: 28

Baba veya Anne ölmüş: 23

Evet.

Bu tablodan da anlaşılacağı üzerine bu kurumda Eğitim gören öğrencilerin % 99’u dershaneye gidemeyecek durumda olanlardır. 2011–2012 öğretim yılının ilk iki ayında 600 öğrencinin başvuru yapması ve gün geçtikçe bu sayının çoğalması, ekonomik durumu bozuk ve yetersiz olan insanlarımızın çocukları için Eğitim Evinin UMUT kaynağı olduğunun bir göstergesidir.

Belediye Eğitim Destek Evi, odağında yarınların güvencesi diyebileceğimiz çocuklarımıza eğitimin dışında, kitap, giysi, yiyecek yardımı da yaparak Belediyemizin ikinci bir sosyal yardımlaşma kurumu gibi ulvi görevini başarıyla sürdürmektedir.

Eğitim Destek Evinden sizlere somut birtakım bilgiler aktardım. Bu eğitim yuvasında yapılan çalışmaları anlatmak gerçekten zor.

Bu yuvadaki güzellikleri görmek için sadece okumak için çırpınan çocuklarımızla, onları başarıya ulaştırmak için uğraşan ve hiçbir maddi imkânı düşünmeyen gönüllü öğretmenlerimizle, o ortamı yaşamak gerekir. Sonuçta, her ne kadar Belediye imkânları ile özünde insan olarak bu derneğimizin, hayırsever vatandaşlarımızın katkılarına da ihtiyacı bulunmaktadır. Örneğin, Ansiklopedi dışında her türlü kitap bağışı yapılabilinir. Oradaki öğrenci, veli ve öğretmenlerimizin ders aralarında bir bardak çay içmeleri için çay, şeker yardımı yapılabilinir.

Kısacası, maddi imkânlardan yoksun olan bu yavrularımızın eğitimine destek vermenin en ulvi bir yardımlaşma olacağının bilinci ile böyle güzel bir oluşumda “ Ben de Varım” diyen herkese bir eğitimci olarak teşekkür ederim.

“ Belediye Eğitim Destek Evi” ile ilgili bir başka sohbetimizde buluşmak üzere şimdilik Esen Kalın… 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.