güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

ANOMALİ

Yazının Giriş Tarihi: 25.02.2022 00:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.02.2022 00:17

Anomali TDK’ya göre, kural dışılık, kuralsızlık, sapıklık, yanlışlık, anormallik, aykırılık, bozukluk… Tahsin Saraç‘ın Fransızca-Türkçe sözlüğünde ise, sapıklık, uymazlık, düzgünsüzlük, anormallik, aykırılık vb… Niye uzun uzadıya bu “Anomali” sözcüğünü açıklamaya çalıştım? Bunun bir sebebi mi var?

Evet, bir sebebi var. Hem de hepimizi ilgilendiren bir sebep. Çünkü Türkiye’miz bu günlerde tam bir “anomali” ortamındadır. Örnek mi istersiniz? Tamam kardeşim, aklımıza ilk gelenleri sıralayalım. Şimdi şöyle bir ülke düşünün. Enflasyon tavan yapmışken, ülke ekonomisinin iyi olduğu söyleniyor. Buna karşılık işsizlik çığ gibi büyürken, esnaf kepenk kapatırken, çiftçi yok olma durumundayken, sanayicinin durumu pamuk ipliğine bağlıyken, ülke toprakları yabancılara satılıyor söylemleri ve bu yetmezmiş gibi ülke insanı bir avuç sermayecilerin dışında açlık sınırında yaşıyorsa, bunun tanımı tek kelimeyle nasıl açıklanabilir?

“ANOMALİ” sözlüğü ile…

Bir ülke düşünün ki ekonomisi de siyaseti de başta ABD ve AB ülkeleri olmak üzere dışa bağımlıdır. İğneden-ipliğe her şey İthal edilmektedir. Hal böyle olduğu halde yazılı ve görsel basın, herşey çok güzel gidiyormuş gibi habercilik ve yandaşlık yapıyorsa, bunun yanıtı tek kelimeyle nasıl açıklanabilir?

“ANOMALİ” kelimesiyle…

Bir ülke düşünün ki, birtakım aydınlar, siyasiler bu olanlardan kaygı duymamakta, toplum her olumsuzluğa “evet” diyen, sessizlik içerisinde, gemisini yürüten kaptandır anlayışı içerisinde ise, bu durum tek kelimeyle nasıl açıklanabilir?

“ANOMALİ” kelimesi ile…

Bir ülke düşünün ki, parlamentosu var ama yetkisi olmadığı belirtiliyor. Ülkenin başında olan Cumhurbaşkanı kararnameleri ile  her şeye karar veriyor. Bu durumda parlamentosu olan bu ülkede parlamento üyeleri ne işe yarıyor sorusu tek kelimeyle nasıl açıklanır?

“ANOMALİ” sözüyle…

Bu “ANOMALİ” girdabından kurtulmak için, önümüzdeki parlamento seçimlerini hedefleyerek tüm demokratik güçler bir araya gelmelidir. Aksi halde “ANOMALİ” anaforu hepimizin hayatını karartır…

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.