güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

AMAAN PETROOL CANIIM PETROOL

Yazının Giriş Tarihi: 04.04.2022 00:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.04.2022 03:10

Bunlarun alayi petrolcidur… Bu asri zaman haydutlari petrol üreticisi olan ülkelere saldurmak içun bahane aramaktadur.

Koyayim kafalarina bi odun, ula demek ki bu kapitalist haydut sürüsi petrol değil da hamsi tüccari olsaydi, hepsinun en çok bulunduği yer olan bizum Tirabzon’i bile işgale niyetlenurdu.

Dünya ticareti, çoğu Amerikan sermayelu olan 200 firma tarafindan kontrol edileyi. Tüm önemli kararlar bunlarun yönetim kurullarinda alinayi. Kimse tarafindan seçilmeyen ve kimseye karşi sorumlu olmayan kuçuk bir insan topliluğu tüm dünyanun kaderinu belirleyi.

Bunlar, milyonlarun çalişup çalışmayacağina, yiyecek bulup bulamayacağine, tepelerine bomba inup inmeyeceğine karar vereyiler.

Kapitalizum kaçinilmaz olarak emperyalizumi, oda yabanci pazarlari ve hammadde bölgelerini ele geçirmek içun savaşlari doğuriyor.

Sonuç olarak; kapitalizum SAVAŞ demektur. Bütün mesele bu savaş ağasi haramileri ganimetlerini saklamak içun girdukleri mağaraya hapsedebilmekdur…

…Kapitalizum Karadenuz’un azgin dalgalarinda yalpalayan bir taka gibidur. Bir refah dönemi gelur, çikişa geçer. Sonra birden ekonomik kriz baş gösterur ve inişe geçer. İn-çik in-çik dalgaya kapilup yalpalayan insan evladinun midesi kalkar,bulanur.

…Bilmez miyim uşağum, daha dün gibi hatirlayirum. “Hayde Türkiyem ileri!” gazete başluklarini. Başluği atup aynı çorbaya kaşuk salladular ve zaten bitmiş olan ekonominun kuçağuna nurtopi gibi milyarlarca dolar borç verdular. Şimdi da bu dönemun hesabi hesabı sorulmasun diye başluk atayiler.

Alıntı: “Laz kapital” adlı kitap

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.