güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

AHMAKLIK

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:47

Bir kötü huyumuz, her şeyi birdenbire ilk defa olmuş gibi sanıp şaşırmamız, kızıp öfkelenmemiz, bağırıp çağırmamız sonra da unutmamızdır.

Yıllardır Suriye’den göç eden, bazılarına göre 4 milyon, bazılarına göre 5 milyon olan göçmenin yıllardır fakir kaynaklarımızı zorlayarak, milyonlarca liralık bir misafirperverlik örneği vermişiz. Şimdi yeni bir göç dalgası ile karşı karşıya olduğumuz şu günlerde yine kızıyor, yine bağırıyoruz.

Irak kürtleri sığındığında aynı yaygarayı yaptık, adamlar memleketine döndü mü?

Hayır.

Sanki bu Suriyeli göç dalgası ilk defa başımıza gelmişmiş gibi…

Emperyalizm kafasına koyduğu her şeyi önceden planlar ve sonrasında tezgâhlar. Tarihsel süreçte bizim gibiler ise her zaman tezgâhlanan bu tip oyunlarda ceremeyi çeken taraf olur. Her şeyi unuttuğumuzdan ve tarihten ibret almadığımızdan böyle olayları ilk defa yaşamışçasına ayağa kalkar sonra da şapa oturur ve de unuturuz.

Emperyalizmde, böyle oyunlar çoktur; emperyalizm bu kadar aşağılıktır ve bu aşağılık oyuna hala kananlar, aldananlar vardır.

Şimdi diyeceksiniz ki , “Tamam, anladık. Emperyalist devletlerin ne mal olduğunu biliyoruz…”

Biliyoruz ama tarihten ders çıkaramıyoruz. Mesele bağırıp çağırmak değil, mesele halen ABD ve diğerlerinin oyununu anlayamamamızdır. Anlayamadığımız için de Suriye olayında kendimizi savaşın içinde buluyoruz.

Irak’ın, Libya’nın, Afganistan’ın durumu ortada. Suriye paramparça olmuş. Biz hala Suriye’deki savaşın ve bu savaşın sonucunun faturasının bize kesildiğinin farkında değiliz. Suriye olayındaki göç dalgasının örneğini ilk defa yaşıyormuş gibi davranıp yine TV ekranlarında atıp tutmalara devam ediyoruz.

Hatay’ı hala haritalarının içinde gösterenleri, mülteci diye vasıflandırmak; ne kadar yanlış olduğunu anlayamamanın yanında, bazılarının “savaş cazgırlığı” yapmaları ahmaklıktır, ahmaklık!

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.