güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

65 YAŞ ÜZERİ İNDİRİMLİ VE ÜCRETSİZ KART UYGULAMASINDAKİ YAŞANAN KAOS…

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:50

 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın ücretsiz veya indirimli seyahat kartları yönetmeliğine göre;‘‘madde: 5(2)-Türk vatandaşı olan altmış beş yaş ve üzeri kişiler, demiryolları ve deniz yollarının şehirlerarası hatlarından % 50 indirimli olarak yararlanır.

(3)-Toplu taşıma araçlarının ait olduğu kurum ve kuruluşlar, belediyeler, belediye tarafından kurulan şirketler, birlikler, müessese ve işletmeler, altmış beş yaş ile altmış beş yaş arasında bulunan kişilerin toplu taşıma araçlarından ücretsiz veya indirimli olarak yararlanmasını sağlayabilir.’’ denilmektedir.

Şimdi gelelim konumuzun ana detaylarına:

1-65 yaş yukarısı % 50 indirimli kart uygulaması sayın Pekel zamanında başlatılmıştı.

2-Bandırma’da ulaşım hizmetleri Balıkesir Büyük Şehir Belediyesi hizmet alanına girdiğinden,yönetmeliğinden yukarıdaki hükümlerini uygulamak da Büyükşehir Belediyesinin uhdesindendir.

3-Yönetmeliğin 5. maddesinin 3. şıkkının sonu ’’sağlayabilir’’ diye bağlanmış ki, bu muallak bir ifadedir. Daha doğrusu kesin bir yaptırım ifadesi değildir.

4-Yönetmelik emirleri Edincik ve Aksakal’da uygulama aşamasından olduğu bilinmektedir.

5-Belediyelerle Büyükşehir Belediyesi arasında devir işlemleri yapılmadığından, ulaşım hizmetleri vekaleten yürütülmektedir. Kısacası bu konuda başıboşluk vardır.

6-Bandırma Ulaşım A.Ş. Cemal Öztaylan zamanında araba başına verdiği yüksek meblağlar ile kredi borçlanması yaptığı, bankalara ödeyeceği kredi borçlanması yüzünden halen zorda olduğu bilinmektedir.

7-Belediyenin Ulaşım A.Ş. den aldığı ortaklık payı bundan böyle Büyükşehir Belediyesine ödenecektir.

8-Bandırma Ulaşım A.Ş. yönetmelik için mahkemeye itiraz etmiştir. Bu da işin bir başka yasal boyutu.

Toparlayacak olursak, Belediyelerdeki ulaşım hizmetlerinde ve ücretsiz, indirimli tarife uygulamalarında tek yetkili Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olup, tarafların önümüzdeki süreçte ortak bir noktada buluşarak, yasalar çerçevesinde bu çıkmazı halledeceklerini düşünüyorum.

Bu yazımız bir haber niteliğindedir. Bedava ve indirimli kart uygulaması için bana konu ile makale yazmamı isteyenlere, bu yasanın bir seçim yasası olduğunu belirtmek isterim. Ayrıca, ulaşım hizmetlerinden sorumlu olanlara işin özünü bilmeden veryansın etmem için erken olduğunu belirtmek isterim. Kesin olarak bir şey söylemek gerekirse, top şuan santa çizgisinde olup, daha maç başlamamıştır. Maçın sonucunu, mahkeme kararları ve Büyükşehir Belediyesi belirleyecektir.

Esen kalın.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.