güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

6300 SAYILI BÜYÜKŞEHİR YASASININ, BAZI MADDELERİNİ HATIRLATALIM DEDİK

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:50

 

Madde: 3-(1) İlçe belediyeleri veya İlçe belediyelerinin talep etmeleri halinde büyükşehir belediyeleri bu kanuna göre tüzel kişiliği kaldırılarak mahalleye dönüşen köylerde yapılacak ticari amaç taşımayan yapılar için yürürlükteki imar mevzuatı doğrultusunda yörenin geleneksel, kültürel ve mimari özelliklerine uygun tip mimari projeler yapar veya yaptırır. Tip mimari projenin uygulanacağı alan sınırını belirlemeye ilgili ilçe belediyesi yetkilidir.

Madde:7-(9) Büyükşehir belediyesinin yetki alanındaki mahalleleri ilçe merkezine bağlayan yollar, meydan, bulvar, cadde ve ana yolları yapmak, yaptırmak, bakım ve onarımı ile bu yolların temizliği ve karla mücadele çalışmalarını yürütmek: kentsel tasarım projelerine uygun olarak bu yerlere cephesi bulunan yapılara ilişkin yükümlülükler koymak; ilan ve reklam asılacak yerleri ve bunların şekil ve ebadını belirlemek; meydan, bulvar, cadde, yol ve sokak ad ve numaralarını ile bunlar üzerindeki binalara numara verilmesi işlerini gerçekleştirmek .

Geçici madde (8)-Bu kanunla büyükşehir ilçe belediyesi olan belediyelerce yürütülen SU-KANALİZASYON-KATI ATIK DEPOLAMA VE BERTARAF-ULAŞIM-HER ÇEŞİT YOLCU VE YÜK TERMİNALLERİ-TOPTANCI HALLERİ-MEZBAHA-MEZARLIK VE İTFAİYE HİZMETLERİNE İLİŞKİN OLMAK ÜZERE PERSONEL, HER TÜRLÜ TAŞINIR VE TAŞINMAZ MALLARI VE BU HİZMETLERİN YERİNE GETİRİLMESİNE YÖNELİK YATIRIM, ALACAK VE BORÇLARI KOMİSYONCA İLGİSİNE GÖRE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İLE İLGİLİ BAZI KURULUŞ ARASINDA PAYLAŞTIRILIR ...

İşte büyükşehir yasasından sizlere birkaç bölümü aktardım.

Yasanın bu maddelerinden bir şeylerin nasıl olacağını, bir başka deyişle; büyükşehrin hangi görevleri üstleneceğini herhalde anlamışsınızdır. Herhalde diyorum zira, halen bazıları Pazar yeri ilgili konuyu “büyükşehir engelliyor” “yolların asfaltlanmasını büyükşehir yapıyor” “su paralarını belediye niçin toplamıyor?” “Su paraları toplanmasında eski belediye binasındaki vezneler niye kaldırıldı” gibi değişik sorulara muhatap olduğumuzdandır.

Hiç kimse merak etmesin. kapalı Pazar ihalesi yapıldı, sadece ihaleye girenlerden birinin itiraz etmesi nedeniyle, hukuki gerekçe olarak ihale üst kuruluna dosyalar gönderildi, bu kurulun vereceği karara göre konu çözümlenecektir.

Yasanın önemli bölümlerini sizlere aktardım. Halen bazı konularda vır vır etmenin alemi yok. Bu kadar yaptığım açıklamalardan anlayıp da, anlamamazlık aymazlığı sürdürenlere, bu saatten sonra söyleyecek hiçbir sözüm olamaz…

ESEN KALIN.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.