güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:49

30 Ağustos Zafer Bayramı, 26 Ağustos’ta  başlayıp 30 ağustos’ta zaferle sonuçlanan Dumlupınar  meydan muharebesinin taçlandığını temsil eder. Bir başka değişle 30 ağustos, başkumandanlık ( büyük taarruz) muharebesi ile yeni Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kuruluş felsefelerini temsil eder.

30 ağustos zaferi, Türk Milletinin emperyalist devletlerle karşı kazandığı savaşın, ülke topraklarının işgal devletlerinden kurtarıldığı günü temsil eder.

Başkomutan Atatürk’ümüzün: “… Hiç şüphe yok ki, yeni Türk Devletinin, gene Türk Cumhuriyetinin temeli burada kuvvetlendirildi. Ebedi hayatı burada taçlandırıldı. Bu sahada akan Türk kanları, bu semada uçan şehit ruhları, devlet ve Cumhuriyetimizin ebedi muhafızlarıdır.” Deyişiyle, büyük bir zaferin nasıl kazanıldığını temsil eder.

Her ne kadar böyle önemli günlerin unutturulmamasına çalışılsa da, bu günün önemini anlamayanlara asla taviz vermeyerek, yine 30 Ağustos Zaferi Bayramını heyecanla kutlamaya devam edeceğiz.

Ramazan Gökalp ARKIN’ın dizelerinde seslendiği gibi;

“Bugünü adın gibi iyi bil, daima an,

Türk adında bir millet yok denildiği zaman.

Tarihler dize geldi ve şaştı bütün cihan,

Doğdu eşsiz bir güneş, o kurtardı vatanı,

Çınlasın kulağında Dumlupınar Zaferi.”

30 Ağustos Zafer bayramı ülkenin düşman işgalinden kurtarılış destanın bayramıdır.

30 Ağustos Zafer Bayramımızı kutlarken, başta Atatürk’ümüz olmak üzere, bu güzel vatanın kurtarılmasında canlarını veren tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, onlara bir kez daha şükranlarımızı sunuyoruz.

30 Ağustos Zafer Bayramınız kutlu olsun.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.