güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

(28 ŞUBAT KARARLARI) SORUYORUM

Yazının Giriş Tarihi: 28.02.2022 00:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.02.2022 00:03

28 Şubat 1997’de toplanan Milli Güvenlik Kurulu, 14 saat süren toplantı sonunda şu kararları aldı.

1-Laiklik ilkesi büyük bir titizlikle korunmalı, mevcut yasalar uygulamada yetersiz kalıyorsa, yeni düzenlemeler yapılmalıdır.

2-Tarikatlarla bağlantılı özel yurt, vakıf ve okullar denetim altına alınarak Milli Eğitim Bakanlığı’na devri sağlanmalıdır.

3-Genç nesillerin dimağlarının öncelikle Cumhuriyet, Atatürk, Vatan ve Millet sevgisi, Türk Milletini çağdaş uygarlık düzeyine çıkarma ülkü ve amacı doğrultusunda bilinçlendirilmesi bakımından:

a) 8 yıllık kesintisiz eğitim, tüm yurtta uygulamaya konulmalı.

b) Temel eğitimi almış çocukların, ailelerin isteğine bağlı olarak, devam edebileceği Kur’an kurslarının Milli Eğitim Bakanlığı kontrolünde faaliyet göstermeleri için gerekli idari ve yasal düzenlemeler yapılmalıdır.

4-Aydın din adamı yetiştirmekle yükümlü kuruluşlarımız, Tevhidi Tedrisat Kanunu’nun özüne uygun ihtiyaç düzeyinde tutulmalıdır.

5-Yurdun çeşitli yerlerinde yapılan dini tesisler gündemde tutularak siyasi istismar konusu yapılmamalı.

6-Yasa ile yasaklanmış tarikatların faaliyetlerine son verilmelidir.

7-TSK’yı dine karşıymış gibi göstermeye çalışan bazı medya gruplarının yayınları kontrol altına alınmalı.

8-TSK’dan ilişkileri kesilen personelin diğer kamu kurum ve kuruluşlarında istihdamı ile teşvik unsuruna imkan verilmemelidir.

9-TSK’ya aşırı dinci kesimden sızmaları önlemek için alınan tedbirler; diğer kamu kurum ve kuruluşlarında da uygulanmalıdır.

10-Mezhep ayrılıklarını körükleyip milletimizin kamplara ayrılmasına yol açacak faaliyetlere mani olunmalı.

11-Anayasa ve yasalara aykırı olarak sergilenen olaylar önlenmeli.

12-Rejim aleyhtarı, örgüt ve kuruluşların deri toplaması engellenmeli, kanunla verilmiş yetki dışında kurban derisi toplattırılmamalı.

13-Atatürk’e karşı yapılan saygısızlıklar ve Atatürk aleyhine işlenen suçlar hakkındaki kanunun istismar edilmesine fırsat verilmemelidir.

Evet, meşhur 28 Şubat kararlarının önemli maddeleri bunlar. Bu kararların altında imzaları bulunanlar ise, Cumhurbaşkanı Demirel, Başbakan N. Erbakan, Başbakan Yardımcısı T. Çiller, MSB Turhan Taylan, İçişleri Bakanı M. Akşener, Genelkurmay Bşk. İsmail Karadayı, Kuvvet Komutanlarından Hikmet Köksal, Güven Erkaya, Ahmet Çörekçi, Teoman Koman’dır.

Millet İttifakı’nın 28 Şubat‘ta yapacağı toplantının iktidar çevrelerince manidar bulunması, bu konuda yaygara koparılmasının amacı nedir acaba?

28 Şubat kararlarında beğenilmeyen veya karşı olunabilecek hangi kararları beğenmiyorsunuz? Ayrıca, eğer bu kararlar uygulansaydı seksen askeri darbesi olur muydu?

Lütfen, sadece soruyorum. Ben sordum yanıt sizlerden…

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.