güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

25+1 ÜZERİNE KISA BİR SOHBET…

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:50

 

TEOG sınavları ardından Bakanlık nezdinde bazı çalışmalar yapıldığı ve bu çalışmalar sonucunda liselere yerleştirme işlevindeki tercihlerde 25 tl formülü uygulanacağı ifade edilmektedir.

Eğitim ve öğretim alanında böyle bir değişikliğe gidilmesinin altında, İmam Hatip Liseleri çıkmaktadır.

25 tl formülünde öğrenci 25 tercih yapabilecek, sıra 26. Tercihe gelince, bu tercih sıralamasını boş bırakacaktır. Açıklanan bilgiler doğrultusunda bu tercih sırası Bakanlığın olacak ve Bakanlık hiçbir Liseyi yerleşme yapamayan öğrenciyi meslek lisesi veya İmam Hatip Lisesine yerleştirecek.

Eğitimci olarak bunun ne anlama geldiğini bilen biri olarak, böyle bir uygulamayı kabul etmek insafsızlık olur.

Her gün yapılan sistem değişikliği, öğretmen ve öğrencilerin kafasını karıştırdığı yetmiyormuş gibi, çocuklarımızın hür iradesinin engellenmesi yapılıyor. Daha tercih olayındaki yüzdelik dilimlerin açıklanmadan, verilen gelişi güzel demeçler milli eğitim camiasında haklı olarak bir takım soru işaretlerine neden olmaktadır.

İşaret ettiğim ve asla tasvip etmediğim bu uygulamanın ilk işareti Balıkesir Milli Eğitim müdürleri toplantısında da gündeme gelmiş. İl Milli Eğitim Müdürü aynen şöyle diyor : “…İlimizde İmam Hatip ortaokullarının oranının %5 civarında, bu oran Türkiye ortalamasının altındadır. Bu oranın yükseltilmesi için çalışmalar yapılmalıdır. Özellikle Bandırma ve Erdek ilçelerinde bu sayının arttırılması gerekir…”

Sayın Milli Eğitim Müdürü sanki sayın Başbakanın sözcüsü. Böyle bir demeç diğer okulların saf dışı bırakılıp, varsa yoksa İmam hatip sevdasının ön plana çıkarılma goygoluğundan başka bir şey değildir.

Eğitim-öğretim sistemiyle bu kadar oynanmasının altında nelerin yattığını, Eğitimde gelinen düzen bozukluğunun nerelere vardığını bir başka sohbetimizde değineceğim. Şimdilik 25 tl aldatmacısının yanlış olduğunu belirterek, sohbetimize minnacık bir fıkra ile son veriyorum.

*****

Adamın soy ismi Avcı’dır. Çocuk “Avcı”nın anlamını sorar:

-Babacığım, Avcı ne demektir?

Baba:

-Attığı saçmadan çok yalan söyleyene.

****

Fıkranın sayın Milli Eğitim Bakanınla ilgisi yok canım. Biz, sadece “Avcı”nın ne anlama geldiğini mizahi olarak açıkladık.

Esen kalın.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.