güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

    UYAN EY İNSANOĞLU

Yazının Giriş Tarihi: 02.02.2021 00:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.02.2021 00:10

  İnsanın yalnız yaşayamayacağı toplumsal bir varlık olduğu toplumda varlıkların hayatının devamı dil ve lisanı çok önemlidir. Toplumsal değerlerin çiğnenmemesi gerektiği dil ve edebiyatın özellikle sosyal medyada değerini yitirmesine sebep olduğu açıkça ortaya koymaktadır. İnsanların yapmış olduğu bu davranışların yeni nesile kötü örnek olmasına sebep olmuştur. Ana dilimiz Türkçeyi katleden birçok insanın olduğunu gözetmekteyim. Toplumun buna ses çıkarmayarak hayatına devam etmesi çok üzücüdür.

  Genç yetişkin fark etmiyor insanlar Türk dilini mesaj yazarken herhangi bir gönderi paylaşıyorken adeta çölleşen ruhlarıyla hareket ediyor. Zihinlerini Türk dilini güzel bir şekilde telaffuz eden cümleleri yazmaya bile kalkışmadıkları aşikâr. Mesela “Merhaba” yerine mrb veya “Nasılsın” yerine nslsn bunlar kısaltarak katledilen kelimelerden alınan örneklerden sadece iki tanesi. Şimdi katledilen cümlelere örnek verecek olursak “Ayşe hanım bugün müsait misiniz? “Yerine Ayşe hnm bugün müsaitmsnz?” gençler ise, Kzm ne hbr nslsn vs. gibi daha birçok örnekler yazabilirim.

                Toplum buna karşı tüm yolları tıkamış durumda ne yapıla bilinir? bunu dahi düşünmemektedir. En kötüsü buna eşlik eden aile bireyleri yetişkin insanlardır. Hiç fark ettiniz mi? kimse buna karşı çıkmıyor ve tepki göstermiyor. Toplum tüm olanakları olan yolları kesmiş acizliğini sergiliyor. Susmakla ne yaptığınızı zannediyorsunuz elinize ne geçiyor. Birileri ön ayak olarak Türk ana dilimizi katleden insanlara bir yol göstermeli diye düşünüyorum. Belki yaşam alanımızda çok tepki verecek insanlar var lakin sen susarsan ben susarsam bu yolun sonu nereye varacak. Zira insanlar bunun devamını getirmekten geri kalmayacaktır. Uyan ey insanoğlu milli değerlerin elinden alınıyor uyan ey insanoğlu Türkçeyi katlediyorlar en kötüsü ne biliyor musun? Bunu Türk vatandaşlarımızın yapması şaşırdın değil mi?

   Hayatımız da dil ve lisan çok önemlidir. Pekâlâ, kim bu önemin farkında ya da dil ve lisana önem veriyor. Önünüze kelime dağarcığınızın kesitli olması için adeta bir şerit çizilen vatandaşlarımızın olduğunu görmekteyim. Sessiz olmak bizlere bir şey kazandırmaz. Toplumun geneli buna sessiz ve karışmıyor. Bir ön izlenim yapmamız bizlere bir şey kaybettirmez. Çevreye bir göz atın bana hak vereceksiniz ve bir Türk vatandaşı olarak Türk dilini katleden insanlar göreceksiniz. Bu durum sizde de varsa düzeltmeye bakmanızı öneririm. Kuşaktan kuşağa kadar uzayan yaşamımızda var olmaya devam eden nesillere kötü örnek olmak istemiyorsanız, bu duruma bir çözüm noktası bulmak için harekete geçmek en iyisi olacaktır. Aksi takdirde  bu durum gittikçe kötüye gidecektir.

               

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.