güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

ÜÇ GÜZELLER SELÂMI

Yazının Giriş Tarihi: 28.01.2025 08:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.01.2025 08:07

Sabahın nûruyla açtım gözlerimi çehreme ilişen tebessüm dergâhımda misafir oldu. Hiç gitmesin istedim, dergâhımı ziyaret eden misafir. Manevîyatın eşiğine yüz sürmüştüm çünkü. Bunca yılın hasretiyle... Bu defa gözlerimden akan yaş manevî hislerimle buyurmuştu gönlümün diyârına. Rûhumun bu denli yaşadığı duygu sereyânını, üç ayların başında bana eşlik ederek, gelmesi beni daha çok mutlu etti. Ânı yaşa dedim kendime üç güzeller geliyor ve sana selâm veriyor, bu ne güzel bir hediye.

Yâ Rabb’im; toprağa ektiğim tohum sonunda filizlenerek gönlümde açtı. Çok şükür yaptığım duâlar kabûl oldu. Şimdi hangi rüzgâr durdurabilirdi beni. Gönül bahçemde açan güllerin kokusu sardı dört bir yanımı. Üç güzellerin selâmla gelmesi beni daha çok bahtiyâr etti. Allah’ın rahmeti ve beyaz güvercinlerin sesinin bütünleşmesiyle daha güzel bir hâl aldı. Rabbimin verdiği ikramları tatmak ne güzel bir lütuftur. Üç güzellerin selâmını sevgiyle duyduğum aşkla aldım.

Secdeye kapanarak akıttım gözyaşlarımı, manevîyat duygusunu böylesine derin duygularla yaşadım. İki duyguyu aynı anda tattım, bir yandan dergâhım şenlenirken öte yandan duygusal vaziyetteydi. “Bitmesin bu derûn manevî sevdâ” dedim kendime. Sabah ezanı okunurken huzurla doldu içim. Sabah namazını edâ etmek için niyet aldım ve namaz kılarken ruhumda uçan kuşlar da selâm veriyordu bana. Kulaklarımda kuşların cıvıltısı ve gül kokusu eşliğinde kıldım namazı.

Yüreğime işleyen muhabbet Rabbimin ikramıydı. Kalbim Allah'ın nûruyla mühürlenmişti sanki. Manevî hazla yaşadığım duyguların tarifi mevcut değildi. Gönlüm Allah'ın zikriyle öten bülbülün sesini işitmiş, yüce Rabbimin hediyesine mazhâr olmuştu. Daha ne isterim, değil mi? bu dünyaya nice kandiller üç güzeller gelip geçmişti de hiçbirinde, böylesine güzel hisse bürünerek başlamak nâsip olmamıştı.

Rûhum aşk ve muhabbet mührüyle damgalı, kalbim kutsi dava ile sevdâlı, sînem heyecan, coşku tufanı ve şükür notaları ile örülmüştü sanki. Rabb’im bizlere ne güzel nimetler sunuyor da biz göremiyoruz dedim içimden. Şüküretmenin ehemmiyetini o gün daha iyi anladım. Biz şükrettikçe Allah (c.c ) kullarına öyle güzel şeyler bahşediyor ki biz fark edemiyoruz. Hâlbuki Allah'ın hikmeti sonsuz yeter ki teslimiyet ve tevekkül ile Rabbimin rızâsına teslim olalım. En önemlisi her şeyi şükür edâsında yaşayalım.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    logo
    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.