güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

SUSUZ KALAN FİLİZLER

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:46

   

            Toplumda ele alınması gereken en önemli bir konuyla karşı karşıyayız. Ebeveynler evlatlarını eğitirken yapmış oldukları birçok hatanın farkına varamamaktadır. Zamanın gerisine giderek ailelerinin onlara uyguladıkları yanlış eğitimi maalesef ebeveynler de çocuklarına uygulamaktadır. Hal böyle olunca durum daha kötü bir yola doğru yön alıyor. Genel olarak çocukların yapmış oldukları herhangi bir yanlış ya da hatalarında ailelerin arkadaşlarının yanında yapmış oldukları davranış biçimi pervasızca yapılan bir saldırıdır. Bu davranışın doğuracağı sonuçları asla göz ardı edemeyiz. Çünkü bu davranış çocukların beynine sicim sicim işliyor ve çocuklar kendi ailelerinde görmüş oldukları bu muamele sonucunda anne ve babalarından korkabiliyor ve aynı zamanda kâbuslarla güne gözlerini açarak uyanabiliyorlar. Ailelerin yapmış oldukları psikolojik baskı sebebiyle, çocukların psikolojisine yansıyarak bazen kalıtsal bir hastalık olarak çocukların yaşamlarına yansıdığı aşikâr. Peki, bu durumda ne yapıla bilinir?

                *Siz aile bireyleri olarak çocuklarınıza asla psikolojik baskı uygulamamalısınız.

                *Arkadaşlarının yanında kesinlikle kızmamalı ve yumuşak bir tabirle uyarmalısınız

                *Eğitim bir çocuğun isteklerinden bıktığınız için kurtulma adına ne isterse yapmakla olmamalıdır.  Mesela eline telefon tablet vermekle değil. Bu durumdan kurtulmak adına bahane etmiş olduğunuz vaziyet çocukları zarara uğratmaktadır.

                *Yetiştirmiş olduğunuz evlatlarınızın sizleri örnek alarak kendi evlatlarına da aynı davranışı sergileyeceğini asla unutmayın

                *Çocuklar uyarılırken yüksek sesle herkesin içinde azarlanmamalıdır. Şayet öyle yaparsanız çocuğunuz kendini aşağılanmış hissedecek hayata bir adım geriden devam edecektir.

                *Bir çocuk nasıl uyarılır derseniz yaptığı yanlış davranışı ele alırsak sadece aile bireyleri yalnız konuşarak yaptığı davranışı ona sade sakin bir dille anlatmalı aksi takdirde çok büyük bir hezimete uğrarsınız.

                Genel olarak aile bireylerinin bazıları çocuklarına fazla ilgi gösterdiklerinden dolayı çocuklarını adeta boğmaktadırlar. Bu yanlış bir davranış biçimidir. Şiddet eğilimli aileler sadece kızarak, döverek terbiye edeceklerini düşünmektedirler. Siz aile bireyleri; bir çocuğunuz var onu tanıyınız duygusunu üzüntüsünü mutlu veya mutsuz halini neden görmezden gelmektesiniz? Veyahut neden göremiyorsunuz? Çocuktur unutur gider demeyin yapılan iyi ya da kötü bir davranışı hiçbir çocuk unutmaz yaşadığı herhangi bir şey de muhakkak onu hatırlar. Konuya birde şu yönden bakalım yaptığınız davranışlar ne olursa olsun kendinizi hiç evladınızın yerine koyup nasıl bir tepki vereceğinizi düşündünüz mü?

                Siz ebeveynler çocuklarınızı maneviyat eşliğinde sevgi yumağıyla sarıp sarmalayarak büyütmelisiniz. İleride gençlik çağında yaşayacağı acı üzücü bir durumla karşılaşmamanız adına uyguladığınız yanlış eğitime son verin artık buna bir dur demenin tam vaktidir. Yetiştirdiğiniz çocuklar bu ülke adına gün gelecek bir fidan gibi olup büyüyecek büyük başarılara imza atacaktır. Geleceğimizin genç filizlerine gerçekten ebeveynlik görevini yapıp yapmadığımızı hiç düşündük mü?

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.