güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

SEVGİNİN ANLAM VE ÖNEMİ

Yazının Giriş Tarihi: 23.04.2024 08:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.04.2024 10:33

Hayatın uçsuz bucaksız yokuşlu yollarından geçtim. Nice sevdâlılar gördüm, hâlbuki sevdâlı diye nitelendirdiğim kişiler, yüzüne maske takan kişiliğe bürünmüşler ne yazık. Sevmek sevilmek sahte hesapların yoluna gard olmak değildir. Aksine gönlüne filizlenen aşkı ömür boyu yaşatmaktır. Dalınıza konan sevgiyi özgürce yaşatmak, mutlulukla taçlandırmaktır. Ruhunuzda beslediğiniz sevgiyi sunduğunuz kişiyi iyi gözlemleyin. Zira başka hesaplar peşinde ise, muhakkak bir açık verecektir. Her şey muhteşem değildir. Saygıyı sevgiyi hak edene vermek gerekir. Peki hak edeni nasıl bulmak gerekir? 

Hak eden kişiyi bulmak için uzun bir yol kat edilmelidir. Herkes kendi kişiliğinin kimliğine bürünmelidir. Lâkin gözlemlediğim kadarıyla herkes bunu yapmıyor. Aksine bencillik duygusuna kapılarak karşısındaki insanı da, kendine benzetmeye çalışıyor. Sevmek bir insanı kendi duygu ve düşünceleri ile beraber yönetmek midir? Oysa sevgiye anlam ve önem veren her insan, sevdiğini olduğu gibi kabul etmelidir. Hz. Mevlâna’nın dile getirdiği gibi: “Ya olduğun gibi görün ya göründüğün gibi ol” başka insanların kuralları ve kâideleri ile hayatımızı idâme ettirirsek, çok yanlış bir yoldayız demektir. Yitirdiğimiz değerin farkına vardığımızda ise iş işten geçer.  

Bencilce davranış sağlayan insanları hayatınızda barındırmayın ve araya mesafe koyun. Eğer sevgi adına bu denli insanların düşünce ve davranışları ile hareket ederseniz, büyük yanılgıya düşer üzülürsünüz. Ruh aynanıza bir bakın bakalım, barındırdığınız kişiler hangi yolda ilerliyor. Ruhunuza mı hitap ediyor, yoksa gönlünüze mi? Bir kadını sırf güzelliği için sevmek mümkün mü? Bu bir heykeli sevmek gibi bir şey olmaz mı?” diye sorar Tolstoy. Victor Hugo da onu şöyle destekler: “Sadece bedenleri, şekilleri, görüntüleri sevenlere ne yazık. Ölüm her şeyi yok edecek; ruhları sevmeyi deneyin.

Ruhunuza hitap ederek   gönlünüzde filizlendiyse ne âlâ, sırf dış güzelliğinize bakarak gönlünüze ses vermiyorsa ve bedeninize göre sevmeyi adlandırıyorsa, çok yanlış bir yolda ilerliyor demektir. Sevgi kavramını bir cümle ile anlatmak ne kadar doğru? Çağımızın getirileri sonucunda görüyorum ki, “Seni seviyorum" cümlesi özellikle gençlerimize yetip artıyor. Bu durum hayli üzücü. Yaşananlar sonucunda  en büyük sorumluluk, ailelerin nasıl yetiştirilmesi gerektiği değil midir?  Sevgiyi ruhunuzun dimâğına ses veren ve yaşatan kişilerle yol almalısınız. İnsanoğlu bir dalı tutmadan diğerini bırakmaz. Önemli olan hangi dala tutunduğunuzdur.

Esenlikle kalın...

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.