güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

KUŞAK ÇATIŞMASINA ÇÖZÜMLER

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:47

Kuşak çatışması öteden beri bilinen bir gerçeklik ve birçok ailede yaşandığına inanıyoruz. Dolayısıyla Yazımızın bu anlamda rehber niteliğinde bilgiler taşıdığını düşünüyoruz. Dilerseniz öncelikle kuşak çatışmasının nedenlerinden bahsedelim, daha sonra çözüm yollarını hep birlikte arayalım. Aileler arasında yaşanan birçok sorunla karşı karşıyayız.  Bireyler evlatlarını yetiştirirken nelere dikkat etmeli?  Nasıl bir yolda ilerlemeli?   Bizi biz yapan değerlerden uzaklaşmakla modernizmin inancının üzerinde yer alması benimsenmesi insanlarda ve aile bireylerinde sonsuz hayatın düşüncesinin yok olması.

Aile bireyleri genel olarak şuan ki nesli kendi düşünce ve davranışlarına aksettirdi. Ebeveynlerin çocuklarını kendi çağlarında olan yaşamlarındaki gibi yetiştirmeye çalışmaları çok yanlıştır. Büyüklerimizin eski neslin kuşaktan kuşağa uzayan çok güzel aile yaşantısının olduğu yılları ne çabuk kaybettik. Eskiden ailelerin kıt kanaat geçim sağlamalarına rağmen, hiçbir şikâyet etmeden akmasa da damlıyor ifadelerinde bulunarak huzurla geçirdikleri her ne olursa olsun hayata tebessümle bakmaları beni çok etkilemiştir. Dokumalı kilimlerin olduğu topraktan yapılan evlerde yaşayan insanların var olduğu yıllar…

Şimdi ise, aile bireyleri aynı yapıya sahip olmamakla beraber gençleri de kendi inandıkları yola sürükleyerek aile yapısının zedelenmesine yol açmaktadır. Toplumda aile bireylerinin birbirinden uzaklaşmasına neden olan unsurlar:

*Kitap okumayı terk etmeleri

*Televizyon programlarına olan ilgileri

*Sosyal medyaya odaklanmaları

*Beynin ve zihnin kendini besleyen kaynaklardan uzaklaşması

*Telefonda oynanan oyunlarla zihinlerini yıkamaları

Aile içi yaşanan kaosun ve psikolojik sorunlara son yıllarda daha çok rastlanmaktadır.  Buna artık bir çözüm bulmak gerekmez mi?  Mesela gençleri yetiştirirken kitap okuma etkinliği düzenlenilebilinir. Böylelikle ailelerinde bu etkinlik de bulunması gençlerde merak uyandırır bireyler evlatlarına büyük katkı sağlar.

Televizyon izlenimlerine, sosyal medyaya, sınır getirmeleri gençlerin yararına olacaktır. Modern çağın bizlere getirdikleri kötü yanları daha çok fazladır. Maalesef modernleştikçe özümüzü kaybediyoruz. Neydik ne olduk demek yerine çözümler bularak uygulamamız en doğrusu olacaktır. Toplumda modernlik giderek artmakta çağın getirdiği bir hastalığa dönüşmektedir. Bizler pes etmeyi değil mücadele etmeyi tercih etmeliyiz.

Sınıra ulaştık lakin kabullenemiyor ahlaki değerlerimizi kaybediyoruz. Bu durumda aile bireyleri mücadele etmeyi tercih ederek en doğru seçeneği uygulamış olacaklarını düşünüyorum.

Kısaca kuşaklar arası çatışmaları ortadan kaldırmak için, yetişkin ve genç kesimle düzgün bir iletişim sağlayarak ortak noktada buluşmak en doğru çözümü sağlayacaktır.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.