güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

KORONA DÖNEMİNDE DUYGUSAL İLİŞKİLER

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:47

Toplumda yer alan ve gittikçe yaygınlaşan korona hastalığı, insanların hayatında yerini almakla beraber insanların yaşam alanını da kısıtlamıştır. Genel olarak insanların yaşamı böyle değilken bir anda kendilerini bir hengâmenin içinde bulduklarını hissetmeleri ve aynı zamanda umutsuzluğa kapılmaları normaldir. İnsanlar içinde bulundukları durumun farkında olsalar da gerekli olan önlemleri alsalar bile bu imtihana yenik düşebilirler. Hasta yakınlarının üzüntüleri ve üzerinde bulundukları bu durum da destek çıkarak hareket edinilmesi gerekmektedir. Hastalar ve hasta yakınları çok hassas aynı zamanda duygusal olabilirler bu durumda yapılması gereken nedir?

Bu durumda azami ölçüde hasta yakınlarına destek çıkılmalıdır. Devamlı durmadan aramak hasta yakınlarını daha çok yaralar ve tedirgin bir ruh hali içerisinde olmalarına neden olur.  Birçok insan maskeyi dezenfekteni kolonyayı önemsiz bulurken;  bizler bunun nedenlerini sebeplerini anlatmalı susup oturmamalı yapılması gereken her ne varsa üstlenmeliyiz. İnsanların yaşadığı durumu gözlemlemeli test yapıldıkları anda ne kadar tedirgin olduklarını üzerlerine adeta bir yük bindiğini hissettiklerini duygularını belli etmemeye çalıştıkları anı düşünmeli buna göre davranış sergilemeliyiz. Duygu ve düşüncelerimizi yönetmek bizim elimizde herhangi bir yakınımızın testi pozitif çıktığı anda “Ah ah yazık ya çok genç çocukları da var” diye ağıt yakarak veya üzülerek ağlayacak mıyız? Farkındayım üzücü bir durum ve ağır imtihan yalnız bizler duygularımızı yönetemezsek hasta yakınlarına da bu denli davranışla seslenirsek büyük bir yanlışın içinde oluruz.

Kişilerin hüzünlü olması kimi zaman doktorlara hastanın durumunu sorarken öfkeli bir iletişim sağlaması aşikârdır. Duygusal ilişkilerde yaşanan durum ve vaziyette insanların çok hassas bir dönemden geçtikleri göz önünde bulundurulmalı ve buna göre bir davranış sergilenmesi gerektiği unutulmamalıdır. İnsanların üzüntülü bir hal içerisinde olması, bazen kendi kontrollerini yitirmelerinden dolayı ortaya çıkan agresif, sinirli, öfkeli ve fevri hareketleri sağlık çalışanlarının işlerini daha çok zorlaştırmaktadır. Sabırlı olmak, sakinliği koruyarak duygularımızı yönetmek bizim elimizde eğer biz sabırla bekler isek; sağlık çalışanlarının işlerini daha kolay bir hale getirmiş oluruz.

Allaha teslim olup tevekkül edersek birçok sorunla başa çıkabilir Rabbimizin limanına sığınarak aradığımız huzuru sağlığı bulabiliriz belki de nice görebildiğimiz göremediğimiz dertlerimize bu yaklaşımımız şifa olacaktır. Aynı zamanda göstermiş olduğumuz bu davranış biçimi birçok insana örnek olacak ve böylelikle insanlar bu duruma farklı bir bakış açısıyla bakacaktır.

 

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.