güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

KİLİT VURULAN GÖNÜL

Yazının Giriş Tarihi: 06.01.2022 00:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.01.2022 00:08

            Mevsim tüm ışıklarını kapatmıştı bana. Artık güneş açmıyordu. Yüzümde bariz bir ifade, eski radyolarda çalan cızırtılı sesler vardı sanki etrafta. Şöyle sağa sola bir göz gezdirdim. Ben neredeydim?  Yüreğim beni hangi mevsime götürmüştü? Sanki yüreğimi bir hüzün bulutu kaplamış, soluduğum tüm havaya isyan bayrağını kaldırmış gibiydi. Kendi gönül dünyamda açan dört yapraklı yonca nereye kaybolmuştu? Açan gonca güllerimin güzel kokusu birden yok olmuştu. Oysa cenneti andıran gönül bahçem vardı benim. Oradaki akan ırmaklar, öten bülbüller, açan gonca güller hepsi senin bana bahşettiğin güzelliklerdi...

         Dağın eteklerinden savrulan hüzün damlaları çalmıştı kapımı birden... Bağrımda gezinen rüzgârlı havayı solumaya başlamıştım. İncinmişti yüreğim dağ tepe gezindi, bulmak istedi kalbimde kırılan dalları. Söyleyin bana hangi rüzgâr kırdı dallarımı... Kırılmıştı kalbim beklide hüzün denizine kendini o yüzden bırakıverdi. Kafese kapanmış bir kuş gibi çırpındı durdu. İnciler döşenen kalbimi paramparça eden hüzün damlalarıydı. Ruhumu sarıp sarmalayan, Yüreğimi yagâne mutlulukla yaşatan insan neredeydi?

       Gönlümü târumar eden, ruhumda dalgalanan yaprakların, gazele dönüşmüş hâli tüm bedenimi sarmıştı. Benimde mi gönlüm yara aldı? Dedi iç sesim. Kalbimde dolaşan rüzgârgülü nereye kayboldu? Yoksa her şey bir tiyatro muydu? Peki ya göz pınarlarımdan akan damlalar beni hüzne boğan, feryat figan bağıran kalbimin seslenişi. Onlarda mı yalandı? Hayır kalbimin sesi asla yalan söylemezdi.

        Yüreğinin sesine hiç kulak verdin mi? yoksa duymak istediğini mi duymak istedin? Eğer ki gönlünün sesini duymak isteseydin ve hislerine inansaydın, hangi rüzgârın dalını kırdığını çok iyi anlardın. Benim yüreğimi sevgiyle kuşatan, yegâne yaşatmak isteyen, böyle bir insan olamazdı.

    Yüreğim perde perde solarken, gönlümü senin önüne seremezdim. Estiğin rüzgâr ve kırdığın dallar kadar yer alırsın hayatımda. Gönül sandığımı sonsuza denk açmamak üzere kilit vurdum. Kırdığın dalları budasan ne fayda... Yeniden filizlenip bir fidan mı olacak sandın...  

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.