güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

KARDEŞLİK BAĞININ NERESİNDEYİZ?

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:47

            Uzak da dahi olsa iyi veya kötü her anınızda destek çıkan bazen sırdaş bazen yoldaş olan, size eşlik edendir kız kardeş…

 Düştüğünüzde elinizi tutan canını hiçe sayarak tereddüt etmeden size adım atandır. Sıkıntılı anlarınızda size destek olan, ertelediğiniz hayatın girdabından kurtarandır. Yeri gelir size dost olur yeri gelir arkadaş.

 Kardeşlik öyle bir denizdir ki dibi bulunmaz; öyle bir sırdır ki her gönül kaldıramaz öyle özeldir ki vicdanı ve merhameti olmayan anlamaz.

                Yere göğe sığmayan mutluluklarınızı paylaşan dertlerinize derman aradığınız her an yanınızda olandır. Yeri gelir kederlenirsiniz adeta dipsiz bir kuyuya düştüğünüzü hissedersiniz işte o vakit sizin elinizden tutan hislerinize ortak olan kimi zaman yol gösterendir kardeş. Varlığıyla yolunuzu aydınlatandır. Bazen sizin göremediğiniz şeyleri görendir. Güven duyarak başınızı yasladığınız sevgi hazinesidir. Yalan dünyada başınıza gelebilecek olan en güzel şeydir. Sizin ihtiyacınız olduğunda muhakkak yanınızda olan kendinden ödün veren fedakârlıktan kaçınmayandır.

                Kardeş olmak için illaki kan bağınızın olmasına gerekte yoktur. Bazen sığındığınız bir limandır. Kanayan yaranıza merhem olan,  ruhunuza iyi gelen ilaçtır. Yaşadığınız her ne varsa onunla paylaşır, içinizi ona dökersiniz.

 Kardeş olmak denizdeki limandan karaya adım atmak gibidir. Çocukken her şeyi pay eder, bölüşür; her şeyin paylaştıkça çoğalacağını aile bireylerinden öğreniriz. Gençliğimizde ise birçok duyguyu yaşar bu duyguları paylaşırız. Aile dışı herhangi bir insana da verdiğimiz değer ile kardeş bağı kurmamız mümkündür. Dosttan, arkadaştan daha da öteye giderek verdiğimiz değerle birlikte tam bir bütün olur ve her şeyimizi o gibi insanlara ortak ederiz…

                Bizler temelini sağlam kurduğumuz kardeşlik bağını yitirmeden yolumuza devam etmeliyiz. Bir sesiyle derdinizi unutturan gülüşüyle mutlu edendir. Yıkılmaz köklü bir çınar ağacı gibidir kardeşlik. Kardeş candır, canandır, canda can olmaktır.

                 Her türlü acıya beraber katlanmak değil, her türlü acının üstesinden beraber gelmektir kardeşlik. Hayatınızda öyle bir kardeşlik bağı kurun ki, tıpkı bir liman gibi; ara sıra uğrayıp fırtına dininceye kadar saklanabileceğiniz…

                Deniz derindir durulmaz kardeşlik ebedidir unutulmaz. Sonsuz hayatınızın zirvesinde ebedi yaşanılan nice güzel kardeşlik bağı kurmanız olması dileğiyle….

                 

                 

                                   

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.