güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

İLETİŞİM YOKSUNLUĞU

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:47

                    

              İnsanlar arası ilişkilerde kurulan diyaloglarda yaşanan en büyük problemlerden bir tanesi iletişim kopukluğudur. Karşılıklı herhangi bir konuyla ilgili görüşmelerde yaşanan toplumun her ferdinde bulunan iletişim kopukluğu maalesef hayatımızda daima var olmaktadır. Anlamadan dinlemeden hareket ederek bir yaşam tarzı içerisinde olan insanlar arasında kopukluk olmakla kalmayıp, insanları büyük bir sorunla da karşılaştırabiliryor.

                Bu sorunla nasıl başaçıkılabilinir şimdi onu konuşalım. Öncelikle toplumda insanlar birbirini anlayarak dinleyerek bir yol almalıdır. Böylelikle yanlış anlaşılmalardan arınılır. Daha sonra çevremizde var olan adeta bir atık gibi insanlar arası ilişkilerde kurulan yanlış bağlarda insanların birbirine kolay kesim kesmeden hareket etmeleri gerekir. Düşünmeden konuşarak bir yaşam tarzında olan kişiler yüksek oranla haklıysa haksız bir konumda olur. İletişim, en basit tanımıyla kişiler arası duygu ve düşünce alış verişidir. Duygu ve düşüncelerimizi yönetemezsek bu sorun adeta bir dağ gibi gözümüzde büyür ve işin içinden çıkılamaz bir hale gelir. Özellikle toplumun köklerine kadar uzayan düşünmeden konuşan, dinlemeyerek davranış sergileme durumlarından kurtulmamız gerekmektedir.

                Sebepsiz yere bir insanı sorgulamak en büyük hataları yapmamızı sağlamaktadır. Gerek aile içi gerek arkadaş çevresinde yaşadığımız problemin getirileri bizi sekteye uğratır. Toplumun her ferdi genç, yaşlı fark etmez bu sorunla karşı karşıya kalır. Önemli olan bu sorunu çözebilmektir. Genellikle çevremizde olan bir nevi kalıtsal bir hastalık biçimidir. Dinle, düşün, konuş böylelikle kurduğun iletişim daha sağlıklı bir hal içerisinde olur. Sağlıklı bir iletişim olabilmesi için gerçekçi düşünce alışkanlıklarımızı geliştirmeyle mümkün olur. Kişiler arasında olan ilişkiler böylelikle daha anlaşılır olmakla beraber duygu ve düşüncelerimizi daha iyi anlatabilmemize yol açar. İnsanları savunmasız bırakan davranışlar genel olarak sağlıksız bir iletişim kopukluğu yoksunluğunda var olur.

                Hayatımıza yön vererek sağlıklı bir yaşam alanı oluşturarak karşılıklı konuşmalarda kurulan bağlar hezimete uğratılmaz ise iletişim kopukluğu da ortadan kalkar.  Böylelikle doğru bir sonuç elde edilmiş olunur. Gereksiz yere anlamadan düşünmeden kendi iç dünyanızın getirilerini beyninize naklederseniz zihninizde canlandırdığınız şeylere inanırsınız ama tam tersi olursa sağlıklı bir iletişim kurmuş olursunuz.

                “Bir problem o problemi yaratan bakış açısıyla çözülmez.”(A.Einstein) Dile getirdiği gibi Beyninize sinyal veren problemi yaratan her ne varsa bakış açısıyla çözmeyin.

 Sağlıklı bir iletişim kurmanız dileğiyle…

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.