güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

HER KIŞ BAHARA GEBEDİR

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:47

İlkbahar mevsiminde kışı;  kışın ise baharı özler insan. Kavuşmak ister özlem duyduğu, hayalini kurduğu mevsimin tüm güzelliklerine… Rengârenk tomurcuk gelincik çiçeklerinin açtığı anı veya kırlarda açan papatyaların ruha huzur veren eşsiz güzelliğini yaşamak çok başkadır. Umut çiçekleri açtırır, mutluluk tohumları ektirir tüm sevenlerin yüreğine. Portakal çiçeğinin açtığı anda kokusunun her yere yayıldığını hisseder gibiyim. Kırlangıçlar çiçek açtığı zaman umut ve mutluluk çiçekleri de gönlümüzde yerini alır. Gönlümüze baharın tüm eşsiz güzelliklerini aşılarız. Ruhumuza huzur veren yanını ilmek ilmek dokuruz. Güneşin açtığı anda ince ince dökülen yağmur toprakla dans eder. Ve her yağmurdan sonra yerini güneş alır.  Gökkuşağının rengârenk güzelliği gökyüzünü süsler. Toprağa filizlenen buğday başak tarlalarını izlerken hissettiğimiz duygu bambaşkadır. Sayısız nimetler veren rabbim doğanın bütün güzelliklerini önümüze sergiler…

Her iklimde ayrı güzellikler vardır; fakat ilkbahar mevsimi farklı güzellikleriyle gelir. Tomurcuk güllerin açıldığı anda gül kokulu baharlar bize eşlik eder. Bin bir renkle süslenerek açan çiçekler yüzümüzde mutluluk tohumları açtırır. Doğanın yüreğimize ferahlık veren dinletisi ruhumuzu ferahlatır. Öyle bir dinletidir ki bu eşi benzeri bulunmaz. Çünkü kuşların cıvıltısı ırmaklarda çağlayan bir dinleti gibidir. Yeşilçam ağaçlarının kokusunu hissetmek gibisi yoktur. Kuruyan yaprakların bir anda can bularak yeşil rengini alması bir diriliş efsanesidir. Gönlümüze nüfus eden bahar mevsimi ardı sıra nakış nakış işlenir. Hasretini çektiğimiz, özlemini duyduğumuz duygular bu mevsimde can bulur. İnsanın yüreğine umut ektirir.  Bu mevsimde toprakla bütünleşip filizlenen tohumlar sevda bahçesine davetiye çıkarıyor. Sevda bahçesine adım atanlar Sevmenin sevilmenin, değere bindirmenin özünü ta ruhunun derinliklerinde yaşıyorlar. Gönülleri titreten bahar esintisi mutluluk duygusuyla bütünleşiyor. Yüreğimizde ne kadar hüzün varsa bir anda silip götürüyor.

Baharda bizlere sunulan sayısız nimetlerin değerini ancak şükreden bilir. Etrafındaki tüm zorluklara rağmen karda açan kardelen çiçeğinin eşsiz güzelliğiyle doğada canlanması huzur buldurur. Kırlangıç, lale, çiğdem, nergis, sümbül ve papatya çiçeklerinin doğaya yansımasıyla tabiatın eşsiz güzelliğinin bize sunulduğu ikramlardan sadece birer örnek. Pekâlâ neydi; sevda pek çok duygu hazinesine sahip olan kalbimize filizlenmiş yemyeşil yapraklar gibi kurumaya yüz tutmuş sevdanın gönül bahçesidir. Sarmaşık güllerin etrafımızı sardığı bir anda işte yine sen geldin aklıma yüreğime yegâne dokunan mısralarınla. Sevda sokağımı bilir misin? Saklı kalmış sevdalıların buluşmalarına vesile olan sokak. İşte ben o sokağın bekçisiyim. Mevsim bahar olunca yüreğimin kıyısına vuran hüzün dalgaları baharla birlikte bütünleşiyor. Gökyüzünün güzelliğiyle yüreğimde canlanıyor. Canlanan yüreğim seninle baharı yaşıyor.

Hazan vurmuş yüreğinize baharın gelmesi ve bahar tadında sevdalara yelken açmanız dileklerimle…  

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.