güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

CAN BOĞAZDAN ÇIKAR 2

Yazının Giriş Tarihi: 15.03.2021 00:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.03.2021 00:06

Toplumda insanların sağlıklarına dikkat etmemeleri sonucunda meydana gelen rahatsızlıklar peş peşe gelir. Ne yazık ki, insanlar sağlıklarını pek önemsemeyerek hareket etmeleri sonucunda oluşan sağlık sorunlarıyla karşılaşmaktadırlar. Herhangi bir sağlık sorunuyla karşılaşanlar, şuursuzca davranış sergileyerek hastalıkları son raddeye gelince hastanenin yolunu tutmaktadır. Hal böyle olunca durum çok vahim bir yolda ilerlemektedir. Bu duruma bir çözüm bulmamız artık şart olmuştur. İnsanlar yapmış oldukları davranışın farkında olmamakla beraber, uyarıldıklarında ise alınıp gücenmektedirler. Gelen sıhhatsizliklerin birçoğu obezite hastalığına yol açmaktadır. Fazla kilo sıvı kaybı ile aynı zamanda stres akabinde kulaktan dolma insanların kendi başına yaptıkları diyet daha kötü olmalarına sebep olmaktadır.

Obez olan insanların bu durum karşısında kendi özel ihtiyaçlarını giderirken çok zorlandıkları açıkça ortaya koymaktadır. Genç yaşlı fark etmez insanlar çözüm bulmak için yol aramak yerine bu duruma karşı çıkmakta ve obez olduklarını kendilerine dahi itiraf edememektedirler. Böyle yaparak sevdikleri insanları da çok üzdükleri aşikâr. Örneğin; Çok ince nazik bir insanken bir anda stresli, sinirli, asabi bir kişiliğe bürünürler. Daha sonra gelen aşamada ise, psikolojileri alt üst olup beraberinde ise kişilik bozukluğu rahatsızlığıyla karşılaşırlar.

Sağlık fonksiyonlarını yitirmeleri sonucunda ortaya çıkan rahatsızlıkla nasıl başa çıkacakları konusunda yardım almak için çaba sarf etmelilerdir. Özellikle çevrelerinde olan insanların lafını duymazdan gelmeleri sakin rahat bir vaziyette olmaları gerekmektedir. Günün geç saatlerinde açlık hisseden çok olur bu biraz da psikolojik bakımdan olsa gerek. Kişiler beynini kendileri yönetmelidir. Ne düşünürlerse beyinleri onu algılar ve ona göre hareket eder.” Ben başaracağım eski sağlığıma kavuşacağım ”derse ve ruhsal vaziyetinin dizginlerini eline alarak çabalarsa başarının dibine vurur. Kendinden emin adımlarla hareket ederek iradeli olan insanlar her şeyi başarır.

Günümüz beslenme şekliyle yetişkin bir insanın yılda ortalama olarak (su hariç) bir ton civarında yiyecek ve içecek tüketip, kalori aldığını biliyor musunuz? Porsiyon ve lokmalarınızı küçültüp çiğneme sayınızı artırarak sağlığınıza destek olacağınızı unutmayın. Sağlık bilincimizin artması için bu koşulda ilerleyerek yolumuza devam edebiliriz. Ancak insanların geneli bunun bilincinde olmamakla beraber kendi sağlığını tehlikeye atarak kendi inandığına bildiğine göre hareket ediyor. Böyle yapmaya devam ederseniz tüm sağlığınızı yitirebilir ve ardı ardına birçok hastalıkların da peşininizi kovalayacağınızı unutmayın.

Sağlık ve esenlikler dileğiyle….

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.