güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

BU NEYİN DAVASI?

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:47

Boşluk; aslında her şey bir boşluktan ibaret. Fani dünyada ne üzmeye yer var ne de üzülmeye kırgınlıklarınızı, dargınlıklarınızı bir köşeye bırakın. İllaki en sevdiğiniz birisi fani dünyadan ebedi âleme göç edince mi anlayacaksınız değer verdiğiniz sevdiğiniz insanların kıymetini? Her şey için sımsıkı kenetlenip birlik beraberlik içinde yüzmek varken, bu küskünlük dargınlık niye? Ufak tefek şeyler için kendimizi yıpratarak mı hayatımıza devam edeceğiz?

Sayılı günlerimiz var belki de bugün varız yarın yokuz. Kadir kıymet bilmek varken kin, nefret niye? Bu inatçılık niye? Biz mümin değil miyiz? Mümin mümine hiç kin ve nefret güder mi? Bu dünyadan ne götüreceğiz? Neyin davası bu? Bir kefene sarılı soğuk bedenimiz toprakla bütünleşecek geride sadece bizi seven değer veren duasında bulunduran ya da bulundurmayan insanlar kalacak. Her şeyi ne kadar gözümüzde büyütüyoruz. İllaki acı bir haberle sarsılınca mı kendimize geleceğiz. Yoksa hala bu davayı sürdürmeye devam mı edeceğiz? Akıl karı değil yaptığımız. Yaptığımız yanlışları masaya yatıralım. Öyle görünüyor ki gidişat hiç iyi değil. Her insan kendine has davranışıyla yaşam sürer peki biz bu yalan dünyanın neresindeyiz? Hepimiz önümüze şeritler çizmişiz belleğimizde ki benliğimiz silinmiş sanki. Öfke, kin ve nefret bizleri esir almış yalan dünyanın yalancılığıyla kavrulup duruyoruz.

Nereye kadar böyle devam edeceğiz hiç düşündünüz mü? Buna bir dur demek artık gerekli silkelenip kendimize gelmemiz için kendi yanlışlarımızı görmenin tam vaktidir. Bırakın artık eski davaları yolumuz maneviyat yolu, huzura ermenin yolu. Öfke kin değil huzur, umut, maneviyat bizlere eşlik etsin. Şanlı bayrak gibi dalgalansın yüreğimize nüksetsin manevi huzur. Ezanın bize verdiği eşsiz huzuru hatırlayalım önümüze çizdiğimiz şeritleri silelim. Dualarla kaplayalım her yanımızı sevgi bağımızı güçlendirerek bu hayattan kopmadan yolumuza devam edelim.

Kurak topraklarda gezinirsek sevgi bağının gücünü yitirebiliriz. Ama kendimizi sorguya çekersek hayatın bize vermiş olduğu sayısız nimetleri göz ardı etmeden huzur bulacağımız bir yola ulaşabiliriz. Belki bizler için zahmetli ve zor gelebilir. Ama zahmette rahmet vardır. İnsan yeter ki istemeye görsün kurumaya yüz tutmuş gönülleri gül bahçesine çevirebilir.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.