güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

BAYRAMA HOŞ BİR SEDA

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:47

 

            Bayramlar, milli ve dini duyguların, örf ve adetlerin uygulanarak toplumda yer alarak sevginin huzurun kuvvetle şekillenmesidir. Toplumun özellikle sema kapılarını aralayarak dua etmesi sonucu manevi huzuru hissetmesi, sevgi tohumları saçması gönlümüzde mutluluğu hissetmemize neden olur.

                 Ülkemizin yaşadığı ağır imtihan sürecinde buruk geçen bir bayram daha kapımızı çaldı. Bu bayram hasretin geniş aile sıcaklığını ertelediğimiz araya mesafeler koyduğumuz buruk geçen bir bayram. Kadir kıymet bilmediğimiz anlarımızın olduğu anı şuan ki durumda daha çok anladığımız aynı evi paylaştığımız aile fertlerinin gündelik ve sıradan hale gelmiş olarak hissettiğimiz sevgi dolu tutumlarını geriye bıraktığı pandemi sürecini yaşadığımız bazen hüzünlü kimi zaman ise neşeli geçen bir bayram.

                Hep beraber içice dolu dolu yaşadığımız anılarımızın olduğu bir zaman diliminde kucak dolusu sevgilerle çocukların bir araya gelerek aile sıcaklığını hissettiği anların olduğu yaşanmışlıkların kıymetini bilemedik. Bizler toplumda bayram nedir? Diye sorulduğunda ifade edemedik. Bize Allah c.c tarafından bahşedilen nimetlerin kıymetini anlayamadık ve hakkıyla idrak edemedik. O yüzdendir ki bayram sıcaklığını bu bayramda eksik yaşıyoruz. Çocukların şen şakrak hallerini ne çabuk unuttuk. Sabah ezanıyla beraber bayramda manevi hazzı yaşamak çok başkadır. Hayat nefes aldığımız kadardır gerçek olan güzellikler yaşandıkça anlaşılır. Biz bize sunulan manevi hazzı yaşadıkça anlar hissederiz. Gönüllere hitap eden sevgi tomurcukları açan bayramların olduğu eski bayramları ne çabuk unuttuk. Belki de hasret çektiğimiz bayramların kapısına kilit vurduk.

                Bazen düşünceler alıp gidiyor başını sarıyor etrafımızı seyreliyor düşlüyor hayallerini kurduğumuz güzel bayramları ellerimiz semada dualar eşlik ediyor kalben ettiğimiz dualarımız kabul oluyor belkide…,

                Büyüklerimizin ellerinden öperek bayramlaşmayı ne çok özledik. Araya mesafeler koysak da sevmenin sevilmenin üstüne kimse geçemez. Bir ses bir söz dahi yeter aslında. Özlem duyduğumuz insanlarla koyu bir sohbet eşliğinde muhabbetle demlenmeyi şimdi ne çok özler olduk.  Aramıza mesafeler koysak da sınırlar çizsek de gönlümüzdeki sevgi hazinesinde barındırdığımız çıkarsız severek oluşan ortam da olan muhabbet yaşadığımız imtihanın bir parçası olarak devamlı dile gelecektir ve unutulmayanların içerisinde yer alacaktır. Bu bayram ne kadar buruk geçse de maneviyatın önünü hiçbir şey kesmeyecektir.

                Sema kapılarının açık olduğu bu günde nesilden nesile gönülden gönüle bir kurulmuş köprü görevini gören bayramlarımızın huzur, bereket ve mutluluk getirmesi dileğiyle geçmiş bayramınızı kutluyorum.

               

                 

               

               

               

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.