güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

ASİ GÖNÜL

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:46

Asi gönül uslanmaz yara almış bir çember altında yanan odun ateşi gibi kavrulan yürek ve bir kıyıda kırılan kalbin yerle yeksan olan halini almış. Asi gönül derbeder sevdasını yaşadığı hayattan göç etmiş kalbine filizlenen yapraklar kuruyarak döşenmiş. Ansızın gelen yürek yangını kül olmuş ruha bir seslenişle ruhun efkârını almaya gelmiş. Asi gönül kederli üşüyor ürperiyor bocalıyor çaba sarf etmekte. Gönül yapraklarına sevda tohumları ekmek istemekte. Bir begonya kokusu ile rengârenk açarak ruhu besleyerek muhabbet deryasına süzülmek istemekte.

Asi gönül hüzünlerini umutsuzluklarını geride bırakarak ileriye gitmek, çölleşmiş ruhuna inci taneleri döşeyerek can bulmak, hazinesinde barındırdığı solan gonca güllerin açmasına yer vermek istemekte. Asi gönül yola koyuldu yolun dikenlerini gül, yolun taşlarını çiçek, kumlarını çimen, tozlarını nefes gibi algılamakta. Huzur merdiveninin basamakları birer birer çıkarak narını nara döndürmekte.

Asi gönülün asiliği yüreğe seslenişini duymayan kalbedir. Asi gönül seslendiğine buğday başaklarını muhabbetle ikram eder. Gözlerinden çıkan efsunlu ışınlarını bereketli yürek toprağının üzerine kar kristalleri gibi kuşatmakta. İrisinden gelen her ışın ruhuna atılan bir sevda imzasıdır. Kaşlarından düşen her damla şifa kaynağıdır.

Asi gönülün sevdası sevdiğine duyduğu aşk-ı deryası bitmez tükenmez bir huzur dolu yolun yolcusu. Bulutlara esir olan yüreğinin sevda sancağının altında aşkını mühürleyerek adım adım ilerlemesindendir. Kalbine duyurduğu ezgileri yüzünde beliren tebessümlü halleri umut dolu dünyasındandır. Sayfalar dolusu kelimelerle anlatamadığı aşkının kalbine filizlenerek büyütmesindendir. Asi gönül çıkarsız doğal halinde gönül salıncağında sallanmakta.

Gökyüzünde alaca kuşlar gibi özgür uçarak yüreğinin götürdüğü yere gitmekte. Solan ruha can buldurarak yeryüzünde seslenmekte. Düşlediği düşündüğü şiirler yazdığı her kıtada sevdasını andığı sevdiğinin sevda çiçeğinin açtığı anı arzulamakta. Asi gönül kararlı kördüğüm gibi büyüttüğü aşk-ı deryasına seslenmekte. Ona duyduğu sevdanın vuslata erdiği vakti gözeterek sevgisini büyütmekte. Asla vazgeçmeyerek gönlünün yapraklarını bir fidan gibi büyüterek sabırla beklemekte. Asi gönülün asiliği sevdiğine kavuşma arzusunun umuduyla yaşamasındandır.

Denizin dalgalı sesinin ruhuna yansıması her an sevda hazinesinde sevdiğini anmasındandır. Kor gibi büyüyen aşk-ı nidası asi gönülün sevdasındandır.   

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.