SON DAKİKA
Hava Durumu
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.

Mutfakta Marka Şansını İyi Kullanalım

Yazının Giriş Tarihi: 24.05.2022 00:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.05.2022 12:56

Balıkesir’in ‘Gastronomi Şehri’ olması için çalışma başlatan Vali Hasan Şıldak ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı himayesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle bu yıl ilk kez 21-27 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen ‘Türk Mutfağı Haftası’nın açılışını Balıkesir’e alarak büyük iş başardı.

Önceki gün açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın yaptığı ‘Türk Mutfağı Haftası’, dünyaya Edremit Güre’den tanıtıldı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Türkiye’nin en önemli Şeflerinin de katıldığı törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan Balıkesir’in güzelliklerini anlattı.

Şef Ömür Akkor ve Fırıncı Fatma Erdil ile Savaştepe’nin ‘Seferberlik Çöreği’ni de hazırlayan Emine Erdoğan, geçmişi savaş dönemine dayanan ve uzun süre bayatlamama özelliğine sahip çöreğin tarifini aldı, hikayesini dinledi.

Balıkesir; zeytinyağı, kuzu eti, peyniri ile dünya markası olmak için çıktığı yolda, çok büyük bir tanıtıma imza attı.

‘Gastronomi Şehri’ olma yolunda büyük ses getiren bu tanıtım artık icraata da dönmeli.

Balıkesir’in mutfak lezzetlerinin, marka haline getirilmesi için top artık iş dünyasında, yatırımcı da.

Şehri yönetenler, parayla yapılamayacak bir tanıtımı Edremit Güre’de gerçekleştirerek Balıkesir’in adını dünyaya duyurdu.

Yakaladığımız bu fırsatı artık Gastronomi Şehri olarak hayata geçirelim.

Bunun içinde değerleri markalaştırmak, yurt içi ve yurtdışına satmak gerekiyor.

Haydi, şimdi tam zamanı.

Yarın çok geç olabilir.