güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

WhatsApp'a Yapay Zekâ Geliyor

Yazının Giriş Tarihi: 06.07.2024 13:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.07.2024 13:02

Günümüzde ChatGPT ile gelişen yapay zekâ her akıllı cihazda veya kullandığımız uygulamalarda karşımıza çıkıyor. Bir kaç yıl içinde yapay zeka günlük hayatımızın bir parçası olacak. Uygulama yapımcıları da bu teknolojik gelişmeyi programlarına entegre edip teknolojinin faydalarından yararlanıyor. Dünyanın en çok kullanılan her akıllı telefonda bulunan mesajlaşma uygulaması WhatsApp’a, android beta sürümünde yapay zekâ özelliğini uygulamaya ekledi.
WhatsApp ile ilgili haberleri ve güncellemeleri takip eden kullanıcılar için beta güncellemelerini paylaşan WABetaInfo isimli yabancı kaynaklı site, uygulamanın geleceğini takip edenler için vazgeçilmez bir platform. Benimde sık sık beta sürümlerinde neler geleceğini normal kullanıcılardan önce öğrenip incelediğim takip ettiğim bir site.
Paylaşılan bilgilere göre, kullanıcılar yeni gelecek araç sayesinde kendi fotoğraflarını yapay zekâya gönderebilecek ve istedikleri görüntüyü oluşturmak için yapay zekâya talimatlar verebilecek.
Peki nedir bu yapay zekâ özelliği?
Uygulama yapımcısı Meta AI, konuşma sırasında komut ile yapay zekâ aracını aktif ederek kullanıcının talepleri doğrultusunda çalışma yaparak istenilen görüntüyü yapay zekâ ile oluşturacak. Oluşturulan görüntüyü ister telefonunuza kaydedip isterseniz başkalarıyla paylaşabilecek veya diğer platformlarda kullanabileceksiniz. Kullanıcılar yapay zekâya gönderdikleri fotoğrafları istedikleri zaman silebilecekler. Yeni özellik sayesinde kullanıcılar yaratıcılıklarını kullanarak benzersiz içerikler oluşturabileceği harika bir fırsat olabileceğini düşünüyorum.
WhatsApp bu yeni özelliği ne zaman kullanıma sunulacağına dair henüz bir açıklama yapmadı. İlerleyen yıllarda yapay zekâyla ofis uygulamalarından tutun kişisel haberleşme ve telefon uygulamalarında sıkça karşılaşacağız gibi görünüyor.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.