güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

TÜRKÇÜLERLE ÜMMETÇİLERİ AYNI GÖRMENİN TEHLİKELERİ

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:47

Onun en belirgin kişi olarak öne çıktığını düşündüğüm ümmetçi zihniyet taraftarları Türklüğe karşı bu derece acımasız katı davranırken önde gelen Türkçüler İslamiyet’e hiçbir zaman bu derece katı davranmamışlar, ümmetçileri de kendilerinden saymaya özen ve gayret göstermişlerdir. Bu nedenle diyebilirim ki Türkçüler, Ulusalcılar İslamcıların, Ümmetçilerin yanında daha ahlakı, daha ılımlı, daha insancıl kabulleriyle daha ön plandadırlar. Üstelik Türkçüler Türkler arasında Hristiyan, Müslüman ayrımı düşünmezken ümmetçiler insanlar arasında din farkı düşündükleri gibi aynı dinler arasında mezhep farkını bile ön planda tutarak gruplaşmayı tercih etmektedirler. Bu nedenledir ki bence Türk İslam sentezcileri Türklüğü İslamiyet’ten, İslamiyet’ten Türklüğü ayrı görmeyen Türk deyince İslamiyet aklına gelenler siyasi sahada tercih yapmak durumunda karşı karşıya kaldıklarında hiç düşünmeden Türk milliyetçilerini Türkçüleri seçmen onların yanında yer almak durumuna gitmelidirler. Çünkü katılabilecekleri ittifak yapabilecekleri en az zararla ittifak yapabilecekleri Türkçüler Türk Milliyetçileridir.

Bugün ülkemizde farklı isimlerde farkı siyasal liderler peşinde gruplaşmış Türk İslamcılar, Türk İslam sentezciler ne yazık ki şaşkınlık, kararsızlık ve yanlış uygulama içindedirler diye düşünmekteyim. Gördüğüm kadarıyla büyük çoğunlukla Türk İslam sentezciler ümmetçilerin tarafında yer almaktadırlar.

Oysa bu zihniyetteki partiler onların Türklüğüne karşı gelmekte onların Türklüğünü inkar etmektedirler. Onların Türklüğünü dile getirmek hakkını vermek istememektedirler. Öyleyse Türk İslam sentezciler Türklüğü İslamiyet’le Aynı görenler bu ümmetçi zihniyetin yanında neden yer almakta neden onunla iş birliğine gitmekte onunla aynı hatlarda saf bağlamaktadırlar. Bence bunun tek sebebi vardır Türk İslamcıların başlarındaki yöneticilerin ümmetçi zihniyetin para babaları tarafından her şeyi yapmaya muktedir gözüken yöneticileri tarafından nakdi çıkara iktidarı imkânlara boğulmaları, menfaat teminine tabi tutulmaları nedeniyle onların kendi arkalarındaki Türk İslam Sentezci kitleleri aldatarak onları ümmetçiler safına sürüklemeleri nedeniyle onların yanında yer almaktadırlar.

Ama bence artık Trük İslamcıların Türklüğü İslamiyet’ten İslam’ı Türklükten ayrı göremeyenlerin uyanması gereken zaman gelmiştir. Onlar kesinlikle şunu görmelidirler ki ümmetçiler İslam olmaları şartıyla Türk’e düşman grupları da Türklükle kan davası olan grupları da yanlarına alabilmekte, onlarla da aynı kardeşliği aynı içtenliği sağlayabilmektedirler. Öyleyse düşmanınla dost olan bir kişi seninle nasıl dost olacaktır.

Biz Türkler için en önemli düşmanlardan birisi Müslüman halk açısından ayrılıkçı Kürtler değil midir? Ama ümmetçi zihniyet bugün ayırımcı Kürtlerle kol kola olmaktan uzak kalamamaktadır. Öyleyse Türk İslam sentezciler nasıl Türk düşmanı bu kitleyle yan yana olmayı kabul edebilmelidirler?

İşte bütün bunlar tüm Türk İslam sentezciler tarafından gözden geçirilmeli bugüne kadar devan eden yanlış uygulamadan vazgeçip layık oldukları Türk milliyetçilerin safında yer almaya yönelmelidirler. İlle de Türk ulusçularıyla aynı siyasi partide birleşmeleri şart değildir. Seçimlerde veyahut gerekli yerlerde o partilerle Türk milliyetçilerle seçim ittifakları yapmaları ümmetçiler karşısında milliyetçi Türk partilerine destek olmaları gerekir. Bu hem kendilerinin devam etmesi varlıklarının korunması açısından hem de Türk milletinin devamı açısından önemli bir tercih olacaktır diye düşüncesindeyim.

Umarım Türk İslam sentezcileri bunu yapmayı düşünecek ve Türklük açısından bu fedakârlığı gerçekleştirip Türk milliyetçileriyle aralarında husumetlere son verip daha önceki dönemlerde olduğu gibi yine Türk milliyetçileri ve Türk İslam sentezcileri aynı safta yan yana olmayı gerçekleştirebileceklerdir.

Bunun böyle olması hem Türk milletinin, hem ilgili tarafların menfaatinedir. İslam’ı yüceltmek için de, Türkü yüceltmek içinde İslam Türk’ün işbirliği halinde çalışması, ümmetçilere ve karşı milliyetçilere karşı birlikte karşı olmalarına ihtiyaç vardır. Bu ihtiyaca cevap verilebilmesi için bu ayrılığa son verilip birleşme mutlaka sağlanmalıdır.

Her iki tarafın liderleri arasında husumetler yaratmak için hatta bu iki gruptan bazı kitleleri kendilerine bağlama yolunda onların bazı liderlerini diskalifiye etmek için çalışmalar bile yapabileceğini unutmamak gerekir. Bütün bunlara rağmen Türk İslam Sentezciler ve Türk milliyetçiler artık gerçeği görmelidir. Birbirine yaklaşmalıdır.

Umarım Türk İslam sentezciler İslam olmalarının yanında onun kadar kuvvetle Türk olduklarını unutmayacaklardır. Daha açık söylemek gerekirse Türkçülüğü ümmetçilikle aynı görenler bir başka deyişle Türk İslam sentezcileri sahip oldukları bu düşüncenin tehlikelerini fark edip uyanabilirler.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.