güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

Trabzon Havalisinde Yaşayanlar Öz ve Öz Türktür – 6

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:47

Ermeni ruhanileri, tutuklanan veya ölen insanlık düşmanı teröristler için törenler düzenleyip, kiliselerini bu işe tahsis etmişler, Ermeni teröristlerin eylemlerini de bilfiil tanımış ve onaylamışlardır. Ermeni tarihçisi H. Pasdırmacıyan, kilise için "Ermeni kilisesi, Ermeni milletinin kilise tarafından can verilen ruhunun, yeniden dünyaya gelmek için, yaşadığı vücuttur." demektedir.

Trabzon Ermeni Murahhasasının, Paskalya haftası sebebiyle kilisede toplanan Ermenilere yaptığı konuşmada şunları söyleyerek halkı devlete karşı kışkırtıyordu:

"Şimdi öyle bir zamandayız ki Ermeni Katolikleri ve Protestanları da kardeş bilmeliyiz, onlar başka başka kiliselere gitmekte oldukları için onları, başka millet olarak tanımayıp kardeş tanımanızı tavsiye ederim. Bizim birçok vilayetlerde birçok şehit olan fedakârlarımızın kanları, İlkbaharda neşv ü nema bulup Ermenistan bunların kanlarıyla saadet bulacak ve biz de bu sayede mesud olacağız. Biz de bu fedakaranın hizmetlerine karşı ancak, malen ve canen hizmet edebiliriz ve etmeliyiz. Bu fedakârlar her yerde olduğu gibi burada da mevcuttur. Allah o gibileri eksik etmesin. Fırtınalar geçiyor. Bahtiyarlık günleri erişiyor”.

İstanbul'daki Ermeni Patriği Zaven, Ermeni meselesinin çözümünün Rusya hükümdarlığı altında birleşmekle mümkün olduğunu belirtmekte, Ruslar, buraya ne kadar çabuk gelirse bizim için o kadar iyi olur demektedir. Taşnaksütyun Partisi Dışişleri Bürosu Başkanı Zavriyev, Rusya'nın Londra ve Paris Büyükelçilerine 1915 yılında gönderdiği mektupta Ermenilerin niyetlerini açıkça ortaya koymaktadır:

"Bugünkü savaşın ilk günlerinden beri Rusya Ermenileri, Rusya'da ve Türkiye’de savaşa katılmayı beklemektedir. Bu durum savaşın sonunda Ermeni meselesinin yeniden gündeme alınması ve kesin şekilde çözülmesi umudunu doğurmaktadır. Dolayısıyla Ermeniler, yaklaşan olaylara katılmaktan geri duramaz, bundan ötürü savaşta en ateşli biçimde yerlerini almalıdırlar ".

Bu sebeplerden dolayı Ermeni milletinden, Ermeni devletinden, Ermeni tarihinden değil Ermeni kilisesinden, Ermeni kilisesi devletinden bahsetmek gerekir. Ermeni Kilisesinin, varlığını koruyabilmek için bir kuvvete, bir devlete ihtiyacı vardır. Ermeni devleti fikrini doğuran, Ermeni milleti değil, Ermeni kilisesidir.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.