güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

Tarih Akışı İçerisinde Türk- Alman İlişkileri ve Kamen-Bandırma Dostluğu

Yazının Giriş Tarihi: 08.02.2022 00:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.02.2022 00:03

Eski Hansa Birliğini teşkil eden ve Vestfalya misafirperverliğini sunan bu şehre, çok uygun karayolu, demiryolu ve havayolu bağlantıları ile ulaşılabilir. Dortmund havaalanı araba ile sadece 15 dakika uzaklıktaki bir mesafede bulunmaktadır.

Alışveriş imkanı sunan cazip mağaza ve butikler, pub, cafe, restaurant ve lokallerin sunduğu sıcak atmosfer ve kültüre karşı duyarlı insanlar, şehirde bulunan herkesin zevkli dakikalar geçirmesini sağlar. Köklü geleneklere bağlılık, Vestfalya mizahı ve misafirperverliğin yanında tolerans ve dünyaya açık olma Kamen mantalitesinin tipik özellikleridir.

Bütün bunlar artık kısmen bir gelenek haline almış olan ve hır yıl yurtiçi ve yurtdışından binlerce ziyaretçinin izlemeye geldiği birçok festivallerde yaşayabilirsiniz. Kamen şehrinde cazip yaşama ve oturma bölgeleri mevcuttur.

Geliştirme safhasının, pahalı ve her türlü ihtiyaçlar göz önünde bulundurularak yapılmış olması nedeni ile mükemmel bir alt yapı ve yaşamın gerektirdiği her türlü ihtiyaç ve hizmetlerin karşılandığı oturma bölgesi oluşturulmuştur. Kısa, orta ve uzun vadeli ihtiyaçların karşılanması için şehir merkezi ve alışveriş altyapısına sahip olduğun gösterir. Bunun yanında bölgeler üstü faaliyet gösteren tüketici süpermarketleri de mevcuttur.

Kamen şehrinde sunulan doktor ve sağlık hizmetleri de mükemmeldir; özellikle 221 yataklı Stödt, Helmig- Kranken- Haus hastanesi geniş sağlık hizmetleri vermektedir. Hastanenin birçok farklı bölümleri en son tıp bilgileri ve teknolojilerine göre donatılmıştır.

Kamen şehrindeki okul eğitim de geniş çaplı olarak yapılandırılmış olup tüm okul türleri mevcuttur. Şehir Müzik Okulu, birçok kurs olanağı sunan Halk Yüksek Okulu, geniş kitap çeşitleri ve iyi bir düzenlemesiyle Şehir Kütüphanesi, arşive ve müzesi ile birlikte Şehir Tarih Evi eğitim yapısını tamamlayan öğelerdir.

Kreş çağındaki küçük çocuklar için ihtiyaca göre kreş hizmeti sunulur. Sunulan kreş olanakları mükemmeldir. 1997 yılından beri Kamen şehrinde, her ailenin kanunen hakkı olan kreş kontenjanı yerine getirilmektedir.

Kamen, mükemmel avantajlar sunan ilgi çekici bir ticaret ve üretim merkezidir; şehrin mükemmel ulaşım olanakları ve bulunduğu yer ve güçlü altyapısı itibariyle bu şehri de üretim yapacak işletmelere çok özel avantajlar sunar.

60’lı yıllarda maden endüstrisinin gerilemesi ve bitmesinden sonra somut ekonomik teşvikler ile yenilikçi ve ileri teknoloji uygulayan işletmelerin faaliyete geçmesi sağlamıştır. Günümüzde Kamen şehrinde sektör çeşitliği ekonomik yapıyı belirler.

Üretim ağırlığı olarak metal işleme, büro ürünleri üretimi, plastik parça üretimi, kimyasal üretim, optik cihazlar, iş makineleri ve akım beslemeleri yapan büyük sayıda orta ölçekli endüstri işletmelerinin üretim merkezi Kamen şehrindedir. Bunlara ek olarak yapı ve mobilya marketleri, inşaat, ticaret ve hizmet şirketleri de faaliyet göstermektedir.

Yüksek kalite endüstri alanları mevcuttur, örneğin Monopol yaşam ve Teknoloji Parkı sahasında 1994 yılında hizmete açılan Teknoloji Merkezinde yenilikçi ve ileri teknoloji ürünleri geliştirilmektedir. Heeren-Werve semtinde bulunan ve 13,5 büyüklüğündeki “ Ammühlbach” endüstri bölgesinin altyapısı tamamen bitirilmiş olup pazarlama aşamasındadır.

Sanat ve kültür, toplum hayatımızın en güzel yönlerinden olup kıymetli değerlerdir. Kamen şehrindeki kültür faaliyetleri eğlence, düşünce ve dinlenme için geniş olanakları sunar, konzertaulo, müzik okulu ve şehir sarayında konserler, tiyatro gösterileri, Jazztime, okumalar, konferanslar ve özel geceler düzenlenir.

Halk Yüksek Okulu kütüphane arşivi ve müzesi ile şehir tarih evi şehirde sunulan kültür olaylarının gerçekleştiği diğer yerlerdir. Belediye Galesi, zengin çeşitli yıllık programının yanında genç sanatçıları teşvik eden çalışmalara da verir. Devam edecek…

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.