güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

Tarih Akışı İçerisinde Türk- Alman İlişkileri ve Kamen-Bandırma Dostluğu

Yazının Giriş Tarihi: 28.01.2022 00:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.01.2022 00:05

Bu derneği 2003 yılındaki Almanya gezisi sırasında Kamen’de tanıştığım o zaman ki başkanlığının ağzıyla tanıttığımız da daha doğrusu başkanın tanıtımıyla şu şekilde tanıyabiliriz.

Başkanın ağzıyla kısaca tanıttığımız bu dernek kurulduğu 1983 yılından başlayarak Kamen’deki Türk işçi kitlesini ve ailelerini Almanya’nın genel toplum sistemine göre hazırlamaya ancak bunu yaparken buradaki Türk kitlelerinin Türk kimliğini de kaybetmemesine dikkat gösterdiğini söyleyebiliriz. Öyle ki bu dernek vasıtasıyla Kamen’deki Türkler Türk olmaları dolayısıyla Alman toplumuyla yaşamaları olası pek çok çatışmayı yaşamadan Alman toplumuna rahat bir şekilde entegre olabilmişlerdir. Bu dernek Almanlar ve Türkler tarafından karşılıklı gönülülülerce oluşturulduğundan her iki toplumu da karşı karşıya getirmeyecek aksine aralarındaki sorunları giderecek faaliyetlere yönelmiştir. Nitekim 2003’de tarihli Almanya’ya gerçekleştirilen Ş.M.G öğretmen ve öğrencileri tarafından yapılan gezisi sırasında aynı söz konusu derneğin bizlerle teması sırasında elde ettiğimiz faaliyet listesini gösterir belge bu derneğin Türk toplumunun entegresinde nasıl bir rol oynadığını ortaya koyacak maiyettedir.

Derneğimizin Faaliyetleri

  1. Hausaufgabenbtreuung fur alle schüler inne 12:00 18:00 uhr ca 60 schüller innen. Ev ödevleri yardımı bütün kız ve erkek öğrenciler için saat 12:00 -18:00 arası tahminen 60 kız öğrenci kız veya erkek
  2. Schwimmunterrich ca. 10 personen. Yüzme kursu( dersi) tahminen 10 kişi veya kadın
  3. Töpferkursus. Çanakçılık kursu tahminen 10 kişi veya kadın
  4. Deutschunterricht 1, fur Erwachsene ca 15 Personen. Yetişkinler için 1. Almanca kursu ( dersi) tahminen 15 kişi kadın erkek.
  5. Deutschunterricht 2, fur Frauen mit Kinderbetreuug ca. 15 Personen. 2. çocuk bakamlı kadınlar için Almanca kursu( dersi) tahminen 15 kadın.
  6. Folkloregruppe ca. 20 kinder. Halk oyunları grubu tahminen 20 çocuk, kız erkek.
  7. Gesprachkreis von Mitgliedern. Üyeler konuşma grubu tahminen 25 kişi.
  8. jugendbetdeuung auf Anfrage. Gençler için soysal danışmanlık müracaat üzerine.
  9. Bewerbungshilfe auf Anfrage. Meslek eğitimi başvurusu için yardımlar müracaatlar üzerine.
  10. Frauen- Frühstücksgruppe ca 10 Personen. Kadınlar sabah kahvaltısı grubu tahminen 10 kadın.
  11. Futbol turnuvası 9 takım.

İşbirliği yaptığımız dernekler ve kuruluşlar:

_  Yabancılar Dayanışma Meclisi, üyelerle birlikte çalışma yemeği

_  Kamen Türk Spor Kulübü, Müşterek futbol turnuvası, Spor salonundaki eğlencede yardımlar.

Bandırma ilen yapılan öğrenci mübadelesini destekliyoruz ve şimdilik 135 üyemiz var.

Örnek olarak verdiğimiz bu liste gösterir ki, Türk Alman dostluk derneği Kamen’deki faaliyetleriyle Türklerle Almanlar arasındaki münasebet ve ilişkileri önce karşılıklı iyi niyet kullanımına daha sonra dostluk münasebetlerine çevirecek faaliyetleri göstererek Kamen Bandırma kardeşliğinin ilk girişimi temeli olacak olan Kamen Gymzasium ile Bandırma Ş.M.G Lisesi’nin kardeş okul olmalarının zeminini hazırlamıştır. Çünkü bu uygulamanın tarihçesine baktığımızda ilk teşebbüsünü yapan Şennur Turan’da Heinrich Rich Wartz faaliyetlerinin ürünüdür dersek yanlış olmayacaktır. Devam edecek…

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.