güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

MİLLET VE HALK TABİRLERİ ARASINDAKİ FARKLILIKLAR

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:47

Medyadan öğrendiğimiz kadarıyla aslında Türk milleti tabirinin kaldırılması gerektiği fikrine sahip olup bazı yöneticilerinin Türk milletini, Türk milliyetçiliğini, inkar eder mahiyette sözleri bulunduğu belirtilen iktidar partisinin anayasa ile ilgili verdiği teklif beyanındaki ibarede ülkemizdeki insan topluluğunu Türk milletli olarak değerlendirdiğini görmekteyiz.

Buna mukabil verdiği beyanlarla Türk milleti tabirini öne çıkarmaya çalıştığını ima eden ana muhalefet partisinin ülkemiz insanlarının oluşturduğu topluluğu ahali olarak verdiği yazılı beyanda gösterdiğini tespit etmekteyiz. Aslında gerek iktidar gerek muhalefet millet ve ahali olarak belirttikleri kitle olarak Türk devletinin tüm vatandaşlarını onların oluşturduğu kitleyi kastetmekte ve bu iki kelimeyi birbirinin yerine kullanarak kendilerince verdikleri bu yazılı teklifin önümüzdeki seçimlerde kendilerine oy kazandırmasını veya oy kaybettirmemesini hedeflemektedirler.

Onlar bu davranışı ile Türk vatandaşını hiçbir şeyden anlamaz kabul ettiklerini ne söylerlerse yutar kabul eder saydıklarını ortaya koyarlarken daha öncede belirttiğim gibi sözleriyle özlerinin bir olmadığını da ortaya koymaktadırlar.

Yine bu davranışlarıyla kendi samimiyetsizliklerini ortaya koydukları gibi millet kavramı ve mefhumu konusunda                         Türk milleti hakkında iktidar ve ana muhalefetin bir birinden farklı düşünmediğini de açık ve seçik ortaya koyabilmektedirler.

Bütün bunlardan sonra şunu bir kez daha vurgulamak isterim ki ülkemizin yaşamakta olduğu kritik İmralı çözüm döneminin yaşandığı son dönemde siyasal partilerimiz kullandıkları kelime ve tabirlerde bence daha dikkatli davranmalıdırlar.

Sözleriyle savundukları tezleri yazılı olarak dile getirdiklerinde değiştirmemeli halka söyledikleriyle mecliste söyledikleri meclise verdikleri teklif metinlerinde aynı tutmalıdırlar. Bilhassa milletimizin bir alt kültür grubunun milliyetçilik mücadelesi ile karşı karşıya kaldığı bu dönemde millet ve milliyet kavramlarını saptıracak yanlış anlamalara sebep olacak beyanlardan tüm siyasetçilerimiz tüm yöneticilerimiz kaçınmalıdırlar diye düşünmekteyim.

Millet kavramıyla ahali kavramının aynı olmadığını bir kez daha vurgularken Türk tabirinin millete tekabül etmesine karşılık Türkiyeli tabirinin ahaliye tekabül ettiğinin kesinlikle bilinmesinin şart olduğunu hatırlatırım.

Bu nedenle Türkiyeliyim diyenlere Türklüğü inkâr ediyor diye itiraz edenlerin Türk milletinden Anadolu ahalisi yahut Türk halkı diye bahsetmesini anlamanın mümkün olmadığını da belirtmeliyim. Tabi aynı şekilde Türklüğü inkara yönelip ne mutlu türküm diyene tabirini dağdan taştan silmeye bırakın dağdan taştan silmeyi Atatürk heykellerinden silmeye yönelenlerinde verdikleri anayasa metinlerinde Türkiyeli tabirini kullanmaları beklenirken Türk milleti tabirinin kullanmalarını da anlamayı aynı oranda imkansız görmekteyim. Hani halk arasında bir söz vardır. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusudur. Diye halka hitap ederken mitinglerde grup konuşmalarında Türklüğü inkar edip Türkiyeliyim tarzında beyanlar verirken meclise verilen komisyonlara verilen yazılı beyanlarda Türk milleti ibaresini kullanmak veya Türk milletini inkar ediyorlar diye Atatürk heykellerinden “Ne Mutlu Türküm” ibaresini kaldıranlara karşı kıyametler koparıp anayasa komisyonuna verdikleri yazılı metinlerde Türk milleti yerine Anadolu ulusları yahut Türk ahalisi tabirini kullananlar bu tabiri ne derece doğruladıklarını açıkça ortaya koymaktadırlar.

Umarım Türk halkı bu kelime oyunlarıyla kendini aldatmaya çalışan iktidar olsun muhalefet olsun bu laf cambazlarının icraatlarını artık farkına varmıştır. Ve gelecek seçimlerde kendisini aldatmak için kelime oyunlarıyla karşısına çıkıp Türk milleti ile Türk ahalisi tabirini aynı görüp gösteremeye çalışanlara gerekli cezayı verecek bu iki kelimenin farklı olduğunun onlarca da farkına varılmasını sağlayacaktır.

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.