güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

MEĞER PİRİ REİS’İN HARİTASINI EVLİYALAR YAPTIRMIŞ

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:47

Oysa Piri Reis’in hayatında önemli yeri olan Mısır, ölüm yeri olan Mısır ilk çağda yaşattığı piramitli ehramlı ilk çağ uygarlığı ile uzaylılarla bağı ileri sürülen önemli bir kültür sahasıydı. Eğer dünyanın uzaydan fotoğrafı çekilerek yeryüzüne indirilmesi söz konusu olacak bir yeri varsa burası ancak ve ancak Mısır olabilirdi. Bu nedenle eğer Piri Reis yaptığı dünya haritasında uzaydan çekilen fotoğraf görüntülerinden istifade etmişse ancak ilk çayda Mısır’a inmiş, Mısır’daki yarattığı uygarlıklara bu tarz görüntüler bırakmış uzaylıların kalıntılarındaki eser kalıntılarında görüntülerinden istifade etmesi mümkün olabilirdi.

Kaldı ki Süleyman peygamberin deniz ve denizlerle ilgili herhangi bir seyahati veya seyahatleri söz konusu olamazdı. Gerek Kuran’da gerek Tevrat’ta bu konularda Süleyman peygamberin denizciliğiyle ilgili bir bilgilendirme mevcut olmadığı düşünülürse Süleyman peygamberin haritacılıkla harita ile bir ilgisinin ve bilgilendirilmesinin de bu konuda bir eser bırakıp Piri Reis’e öncülük edip katkıda bulunması da söz konusu olamazdı.

Ama bunlara rağmen programa konuk olan şahsın ille de Piri Reis haritasının yapımının temel kaynağı olarak Süleyman peygamberi onun cinlerini ve sık sık dile getirdiği şekilde evliyaların katkısını anlamak imkânsızdır. Şunu da vurgulamak isterim ki aynı şahısın Kilit Bahir Kalesini Piri Reis’in eviymiş gibi gösterip, ikametgâhıymış gibi gösterip onun kayıp olduğunu ileri sürdüğü hazinesini veya kayıp olduğu belirtilen dünya haritası karalamalarının yahut benzerlerinin bulunabileceği, araştırılması gereken yer olarak gösteren ısrarla bu kaleyi definecilere hedef gösterecek çağrılarını da anlamak hakikaten imkânsızdır.

Kaldı ki Piri Reis’in hazinesini Kilit Bahir’de aramak geride bırakacağı eserlerini Kilit Bahir’de aramak bence abesle iştigal olacaktır. Görevle Mısır’a gönderilen Piri Reis kendinin olmadığı yerde eserlerinin kopyalarını veya hazinelerini bırakıp saklasın üstelik Piri Reis en büyük zenginliğe deniz seferi sırasında ulaşmış ve o zenginliği Mısır’a getirmişken nasıl olacak da hazinesini gitmek imkânını bulamadığı Mısır’da öldürüldüğü halde Kilit Bahir Kalesinde saklayabilecektir.

Yine şurası bir gerçektir ki program konuğunun itiraz ettiği Piri Reis’in Kolomb dan Kolomb un haritalarından etkilenmesi olayına itirazını da anlamak mümkün değildir. Çünkü Piri Reis Kolombdan önce değil Kolombdan sonra harita yapmış bir kişidir. Kaldı ki amcası Kemal Reis’in yanında çalıştığı sıralarda Kolombun gemilerinden birinin Kemal  Reis’in filosu tarafından ele geçirilmesi olayı da hemen hemen kesin bir durumda iken Piri Reis neden harita yapımında Kolombun haritalarından veya konuğun belirttiği şekilde Kolombun Mısırdaki esas kaynaklardan çaldığı haritalardan  istifade etmesin.

Yine aynı konuk Kolombun yanında görev almış Amerika keşfine katılmış Rodrigo isimli İslam kökenli bir denizciden ve onun haritalarından bahsetmekte ille de Kolombun haritacılığını diskalifiye etmeye çalışan bir beyan ortaya koymaya çalıştığı görülmektedir. Bütün bunlara binaen şunu belirtmek isterim ki Piri Reis eğer haritasını yaparken dünyanın uzaydan çekilmiş resimlerinden istifade etmişse bu resimleri yeryüzüne indirebilecek tek kaynak, tek güç uzaylılar olabilecektir. Onların inip bu tür kalıntılar bırakabileceği coğrafi çevre Mısır, İskenderiye havalisi olacak bu kaynaklardan istifade edebilecek haritacılar ancak bu görüntüleri ya direkt uzaylıların kalıntılarından bırakıtlarından istifade ederek yahutta kendinden önce onlardan istifade etmiş haritacıların haritalarından istifade ederek haritalarının yapımlarında kullanabileceklerdir.

Piri Reis haritalarının yapımında uzaylıların bıraktığı haritalardan değil ancak onların haritalarından istifade eden haritacılıların haritalarından istifade etmek imkanına sahip olduğundan bence haritasının yapımında bu tür kaynaklardan istifade etmiştir. Bu istifade ettiği kaynaklar arasında amcasının eline geçen Kolombun gemisindeki Kolombun yaptığı veya başkalarından kopya ettiği haritalardan da istifade etmiş olması yadırganacak bir durum olmamalıdır. Ama bu tür olgular ortada iken gündem ötesi programının konuğunun iddia ettiği fikir hakikaten bence komiktir.

Çünkü onun iddiasına göre Piri Reis haritasının yapımında Süleyman peygamber ve cinleri Piri Reis’e yardımcı, belirleyici rol oynamışlardır. Bir başka tabirle meğer Piri Reis’in haritasının yapımcısı Süleyman peygamber onun cinleri ve yeryüzünün bütün İslam evliyalarıymış. Buna ne kadar inanılır bilemem ama bence bu iddia savaşlardaki zaferleri Türk subay ve askerine çok görüp evliyalara mal eden bağnaz zihniyetin benzeri bir zihniyetin iddiası yapmaktadır.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.