güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

KURAN-I KERİM’İ YAŞAMLARININ HER SAFHASINDA BASAMAK ETMEK İSTEYENLER

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:47

Bütün bunlardan sonra şunu vurgulamak isterim ki çevremizde paraca büyük meblağ sahibi olanlar, büyük emlak sahibi olanlar, büyük itibar sahibi olanlar etrafında büyük kitleler halinde insan grupları toplayabilenler bu işleri başarma da Kuran’ı kullanarak Kuran’a sığınarak yaptıkları üçkâğıtçılıklara dayanarak başarıya ulaşmış olabilirler. Ve görünüşte İslam’a uygun davrandıklarını gösteren zahidi görüntülerle bizi yanıltabilirler.

Ama onlar gerçekten ve Tanrı katında hiçbir zaman Kuran’a göre büyümüş Kuran’la büyümüş kimseler olamazlar. Kuran’la büyüyen kişiler ille de bir tarikata mensup olmak bir şeyhin önünde diz çöküp el etek öpme evresinden geçmek zorunda olan malının mülkünün parasının bir kısmını tarikata bağışlamak zorunda olan kimseler olacaktır diye bir kaide yoktur. İslam dininde tarikat lideri de olsa el etek öpmek yoktur. Peygamber bile elini, eteğini öptürmemiştir. Bunun aksine davrananlar el etek öpenler, el etek öptürenler Kuran’a göre hareket etmediklerinden büyümüş görünseler de, büyümüş olsalar da, Kuran’a göre büyümüş kimseler değildir.

Bulunduğu görevde elindeki yetkileri kullanmada kendi aile üyelerini, kendi akraba ve yakınlarını kayıran şahsiyetler makam ve mansıp dağıtma da onlara öncülük tanıyanlar toplum lehine ve çıkarına değil makam ve mansıbı verenin yararına çalışacak kişilere görev, yetki, makam ve mansıp verenler Kuran’a göre davranmadıkları için aynı şekilde onların verdiği görevleri alanlar da aynı davranış içinde bulundukları için Kuran hükümlerinin dışında kaldıklarından hiçbir zaman Kuran’a göre yetişmiş Kuran’a göre büyümüş kimseler sayılamayacaklardır.

Her ne kadar bizi kandırmak için onlar da Kuran’la büyüdüm deseler de sözleri yaptıkları hilenin itirafından başka bir şey değildir. Bence Kuran’a göre büyüdüm denilebilecek kişiler, Kuran’la büyüdüm denilebilecek kişiler küçük yaştan başlayarak Kuran’ın hükümlerini, sure ve ayetlerini okuyup anlayabilecek okuduklarına göre ibadet edip yaşamını sürdürebilecek kişiler olabilecektir.

Eğer bir şahıs Kuran’ı okuyor anlamını biliyorsa haram yemiyor, haksızlık yapmıyor, ırza mala tecavüz etmiyorsa, yalan söylemiyorsa, kamu mallarını kendi hesabına geçirip haksızlık yapmıyorsa, insanlara eşit davranıyorsa Kuran’a göre yaşamış ve Kuran’a göre davranmış olduğundan ben Kuran’la büyüdüm diyebilme hakkına haiz kişi olma durumundadır. Bütün bunlardan sonra değerli okurlarım karşımızdaki kim olursa olsun hangi makamda ve mevkide olursa olsun ben Kuran’la büyüdüm diyorsa onun gerçeği mi söyleyip yoksa yalanını mı itiraf ettiğine karar vermek için yaşantısına bakmamız gerekir.

Eğer yaşantısı Kuran hükümlerine göreyse gerçeği söyleyen kişidir. Ona saygı gösterip, destek olmak, yardımcı olmak bence yerinde bir davranıştır. Ama eğer karşınızdaki kişinin yaşamı, davranışları Kuran hükümlerine, ayet ve surelerin beyanlarına uymuyorsa onları ihlal eder özellikler gösteriyorsa onun gerçeği söylemeyip Kuran denilen kutsal kitabımızı kendi çıkar ve menfaatleri uğruna alet olarak kullanmayı çok iyi gerçekleştirip o sayede zenginleşip etki ve yetki sahibi olduğunu itiraf ettiğini anlamanız gerekir.

Ve böyle bir şahsiyete de saygı duymak bir yana yalancı olduğunu söyleyip sırtınızı dönmek, ona engel olmak onun sizi ve toplumunuzdan başka şahısları aldatıp Kuran’ı kullanarak yeni büyümeler elde etmesine elinizden geldiğince engel olmaya çalışmanız yerinde bir davranış olacaktır düşüncesindeyim.

Bütün bunlardan sonra kabaca Kuranla büyüdüm yahut kuranla büyüdüler ifadelerini gördüğünüzde irkilmeniz bunu söyleyenler ne demek istiyor diye detaylı düşünmeniz gerekir. Çünkü bu beyanların altında toplumdaki mevkiini yerini kazanmanda kuranı kerimi İslam kitlelerini aldatmakta çok güzel kullanman ifadesi de kastı da dile getiriliyor olabilir. Çünkü bu kitlerin pek çoğu hakikaten İslam dinini ve Kuran-ı Kerim’i ifadelerini İslam bireyleri aldatmakta kullanarak yükselmiş kişiler olmak durumundadırlar. Bu tarih boyunca olduğu gibi bugünde sürmekte devam etmektedir.

Bu yüzdendir ki özveri ve icraatları Kuran-ı Kerim hükümlerine uymamasına rağmen görünüşte kuran hükümlerine sadık görünüp Kuran-ı Kerimi kullanarak toplumu aldatmaya çalışanlara çıkarlarını elde etmek için kuranı kerimi kullanmalarına fırsat vermemek Kuran-I Kerim’i kendilerine alet etmeye çalışanların aleti ve oyuncağı olmamak tüm İslam bireylerinin milli ve ahlaki görevi olmalıdır.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.