güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

Gerçekleştirilen İcraatlerin Faydaları Yanında Mahsur Ve Zararları Olabileceğini Unutmamak Gerekir

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:47

Çünkü malzeme yanabilir, hatta yandığın da söndürülmesi biraz daha zor olan bir özellik yaşamaktadır. Düşüncesindeyim. Bu yüzdendir ki mantolama yapılan binanın alt kesimini her hangi bir ateş karşısın da derhal yanıp kısa zaman da binanın tüm cephelerini kapsayabilecek hale geldiği farklı binalar da gözlenir. Hatta cephelerin mantolama tutuşması halin de bina sakinlerinin kurulmak için pencere ve balkonları zorlaştırır.

Mantolama yanması halin de nefes almayı zorlaştırdığı zehirlenmelere sebep olabilecek bu yüzden bina sakinlerinin pencere ve balkonlardan istifade etmek zor olacaktır. Ön cephe veya arka cephesi tutuşması sebebiyle pencerelerin bir ateş çemberi haline gelmesi kaçınılmaz olacaktır. Kanaatını taşımamak mümkün değildir bu nedenledir ki faydaları kadar. bu zararının da bu mahsurlarının da düşünülmesi gerekip mantolama malzemelerinin ateşe dayanıklı tutuşup yanmaya müsait olmayan malzemeler ile yapılmasına yönelilmesi piyasa da ki bu tarz üretilip kullanılmasının sağlanmasının yerinde olacağını düşünmekteyim.

Bu nedenledir ki bu kararı alıp uygulamaya koyanların, mantolama malzemelerinin yanmaya müsait olmayan, tutuşması imkânsız olan malzemeleri ürettirip mantolama uygulamasın da bu tür malzemelerin kullanılmasını şart koşup bu konuda ki uygulamanın geçekleşip gerçekleşmediğini denetlemesi denetleme yoluna gitmesi gerekmektedir. Düşüncesindeyim ayrıca mantolama yapılmış binaların vasıtaların park edilmemesinin bu binaların dibin de veya önün de yakılması muhtemel malzemelerin yığılması bulundurulması olaylarının da yasaklanması ve ortadan kaldırılması aykırı davrananların da ceza alması şarttır.

Şunu da belirtmek gerekir ki şehirlerimiz de Pazar kurulan sahalar da bulunan mantolanmış binalar bu yanma tehlikesine daha müsaittir. Pazarcıların bina önlerinde bıraktıkları tezgahların kötü niyetlilerin yakmasıyla bu tür cephe yangınlarına sebep olabilmesi daha uygundur. Bu nedenle diyebilirim ki, Pazar kurulan sahalarda ki pazarcı esnafının gün evvel getirip bina önlerine yığmaları bina önlerinde bırakıp ayrılmaları mutlaka kontrol edilmeli ve yasaklanmalıdır.

Bütün bu olgular karşısın da yapılması kesin olan bir icraat vardır ki devlet mantolama yapılan binaların mutlaka yangın veya yangınlara sigorta edilmesini şart koşmalıdır. Bu konu da kontrol etmesi şarttır. Düşüncesindeyim. Kısacası mantolama yaptığımız binaların bu icraat sonun da bir barut fıçısı özelliğini taşıdığını çakılacak olan bir kibritle yangınlara gerçekleşebileceği unutulmamalıdır.

Devletimiz ve bizler, mantolanmış binalar için yanma imkânına karşı her tedbiri almalı tehlikeden uzak kalmanın gerçekleşecek yangınlar da daha az zarar görmeliyiz. Bu özellikler gösterir ki devletin vatandaşa yarar getirmesi için aldığı kararlar bazen zararlar da getirebilir diye düşünmekteyim. Alınan kararlar detaylı incelenmeli faydaları yanın da mahsurları da düşünüp onlara karşı tedbirler alınmalıdır.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.