güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

DİNLER TARİHİNDE ŞEYTAN KÜLTÜ VE ŞEYTANLAŞAN İNSANLAR

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:46

İbrahim peygamber sadece şeytanın kendisiyle mücadele etmemiş onun kandırdığı Asur kazılı olması muhtemel Nemrut ve Mısır kralı Firavun ile de mücadele etmiştir. Bu şeytanın azdırdığı krallarla mücadeleleri bu uğurda uğradığı cezalar tarihi kalıntılarla maddi dini hikâyelerle manevi sahada sübut etmiş olarak bulunmaktadır Urfa dolaylarındaki kalıntılar ve göl bu mücadelenin geçtiği sahanın somut görüntülerdir.

İbrahim’den sonra şeytan ve onun azdırdıkları ile en büyük mücadeleyi veren Musa Peygamber olmuştur.

Bu mücadele bir yandan da Peygamberi olduğu beni İsrail kavminin bozuk şeytani inançlarıyla gerçekleşmiştir.

Musa Peygamber gerek Firavuna karşı gerek Beni israile karşı mücadelesinde tanrı tarafından mucizelerle ve Tevrat denilen kutsal kitapla desteklenmiştir. Musa peygamberle başlayan beni İsrail toplumundaki şeytan-Peygamber mücadelesi ondan sonraki peygamberlerle devam etmiştir. Davut olsun Süleyman olsun hep aynı mücadeleyi yaşamışlardır. Yine aynı sahada ve aynı beni İsrail toplumu içinde doğmuş ve gelişmiş bir Peygamber olan İsa’nın da şeytan-Peygamber mücadelesine devam ettiği kesindir. Bu nedenledir ki şeytanın kandırdığı İsrail Oğulları arasında ancak 12 kişiye kendini ve kaidelerini kabul ettirebilmiştir. Bunlara havariler denmiştir. Şeytanın yanıltması sadece İsmailoğlularını düşmanlığını getirmemiştir. Romalılarda İsa’ya İsrail Oğullarının şikâyetlerini göz önünde bulundurarak düşman etmiştir. Hatta şeytan Havarileri arasından birini de yanıltmış ve İsa’nın yerini belirtip yakalanmasını sağlamasını temin etmiştir. Bunun sonucunda İsa çarmığa gerilerek öldürmüştür.

Şeytan bu zafere yetinmemiş İsa'nın getirdiği dinin esasların insanlar tarafından bozulmasına da katkıda bulunmuştur. Hıristiyanlık esaslarından sapılmalar olmuş olsa da bugünkü Hıristiyanlık insanlığın şeytan karşısında yenilerek cennetten çıkarılması nedeniyle Âdem’in cennetten lanetlenerek çıkarıldığına bu lanetin onun soyundan bütün inanlara yayıldığına inanmaktadır.

Bu lanetin doğan herkesi kapsadığına bu lanetin tesiri altında herkesin suçlu ve günahkâr olarak dünyaya geldiğine inanmaktadır. Bu inanç tesiri ve nedeniyle papazların yaptığı vaftiz töreniyle insanların temizlemesinin gerektiğine ve bu temizlemenin vaftize gerçekleştiğine inanmaktadırlar.

Bu nedenle vaftiz töreninin bir nevi kötülüklerden temizleme şeytandan arındırılma töreni olduğunu söyleyebiliriz. Vaftizle şeytandan arındırmayı amaçlayan Hıristiyanlık ikonlara tasvirlere hoca tapınmayı hoş karşıladığından bir nevi şeytani ibadet şekline sapılmayı gerçekleştirmektedir. Çünkü tanrı dışında cansız şeylere tapınmak şeytani tasvirlere tapmayı ibadet etmeyi ayinler yapmayı esas alan şeytani dinlere ve inançlara ait faaliyetlerdir.

Bu arada Hıristiyanlıktaki mum dikme âdetinin Ahura-mazda dinindeki ateşle kötülüğü uzaklaştırma, kötülükten arınma ibadetlerini andırmaktadır. Hıristiyanlık bu günkü mezheplerin ortaya çıktığında da şeytan-insan mücadelesini yaşamıştır

Katolik mezhebi Protestanları -Kavenistleri-Angılikanistleri; ortaklık mezhebi Arianistlri-Nasturistler-Monofizistleri şeytana uymuş sayıp onlarla mücadele etmiş ve karşısındakileri cezalandırmıştır. Tabi ki diğerleri de bu iki mezhebi şeytana uymuş sayıp onlarla mücadele etmişlerdir.

Bu mücadelelerin esasında ya topluma bakış acısındaki farklılıklar veya İsa’nın tanrılık ve insanlık yönlerinin tartışması Tanrı-Meryem-İsa üçlüsünün (Ruhul Kudüs)durumu yatmaktadır. Hıristiyanlığın şeytana tapma olarak değerlendirmesi veya değerlendirilmesi çok eskiye dayanmak ta Hıristiyanlığın Roma'da ortaya çıkmaktadır. Hatırlanırsa Roma da Hıristiyanlık ortaya çıktığında Roma da ki çok tanrılı dinlere terstir. Bu nedenle Romalılar ilk Hıristiyanları şeytana tapmakla suçlamışlardır.

Bunda resmi din olan çok tanrılı dine aykırı işler yapan Hıristiyanların ibadetlerini gizli yapmaları da etkendir. Tam bilmedikleri bu ibadetler nedeniyle Romalılar ilk Hıristiyanları insanları kurban etmekle ve insan eti yemekle suçlamışlardır. Bu nedenle onları türlü işkencelerle öldürmüşler.

Hıristiyanlık mücadeleyi kazanıp Roma'ya hâkim olunca bu kez eski çok tanrılı dine inanlar şeytana tapmakla suçlanıp cezalandırılmışlardır. Orta çağ boyunca Avrupa Hıristiyanlığında şeytana tapanlarla en acımasız mücadele edilmiştir. Devamı yarın…

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.