güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

DİNLER TARİHİNDE ŞEYTAN KÜLTÜ VE ŞEYTANLAŞAN İNSANLAR

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:46

Kurbanlar 12-16 yaşlarındaki çocuklar, köleler, savaş esiri lider ve subaylar kurban edilirdi kurbanların bazen derisi yüzülüp rahipler üzerinde dans ederler bazen de rahipler etini yerlerdi oldukça acımasız dini ayinleri japuara tapmaları bunların şeytana inandıklarını gösterir alametlerdir. Şeytana tapma törenlerine benzer dini ayin ve dansları mevcuttur.

Mayalar ise daha ziyade tanrıları tapma şeklinde çok tanrılı bir din mevcuttu en büyük tanrıları Hunahpu olup ondan sonraki önemli tanrı Quetza ise(tüylü yılan tanrısı) vardı kalıtımsal bir melek olan rahipliği yapanlar sık sık yapılan dini törenlerde hayvanları kuşları hatta insanları kurban ederlerdi. Zapotelerdeki gibi dansörler bu ayinlerde dans ederdi dansörlerin ve rahiplerin davranışları nedeniyle insan kurban edilmesi nedeniyle kötü güçlere önem verdiklerini söyleyebilir şeytani güçlere taptıklarını dile getirebiliriz.

Mintekler içinde aynı şeyleri söyleyebiliriz Azteklerde çok tanrılı bir dine inanıyorlardı. En büyük tanrı Huitzilopochtli ( yıldız tanrısı) Tlaloc(yağmur tanrısı) su ve aşk tanrısı tdazol teotl yer tanrıcası coat licue orta Amerikanın ortak tanrısı Quetzacoatl. Bu tanrıların her biri insanlara yaptıkları iyilikler karşısında insan kurbanı istemektedirler bu nedenle kötülük kültü olarak değerlendirmek mümkündür.

Azteklere göre yıldız tanrısı insanlara 52 yıllık bir yaşam süresi vermiştir bu sürenin sonunda halk ve rahipler yıldız tepesi üzerine çıkıp belirli olan yıldızı izliyorlardı bu yıldız göğün ortasına geçerse bir 52 yıl daha kazanmış olacaklarını düşünüp kuşkuyla izliyordular bu 52 yılın son anında yeni öldürülmüş insan kurbanın açılan göğsünde ateş yakarak bekleniyordu. Bu tören yaşamın sürmesi için şarttı Yıldız gökyüzünün ortasını geçerse bir 52 yıllık süre kazanılmış oluyordu.

Azteklerin şeytana tapanların kurban törenlerini andıran rahipler tarafından tapınaklarda yapılan törenler çok kan akıtıyor çok insan canı alınıyordu.

Rahipler tapınakta kurbanın kalbini çıkarıyorlar cesedi merdivenlerden aşağı yuvarlıyordu yılda yaklaşık 20.000 insan kurban edildiği zannedilmektedir. Bu din ve bu törenler şeytani törenleri aratmayacak törenlerdi rahipler kurbanların etinden yiyordu kafatasları tapınak raflarında saklanıyordu.

Aztekler kendilerine mexica adını vermişleridir.Bu isim kullandıkları nahvati dilimdeki ay anlamlı mezti sözünden gelmştir. Aztekler tolteklerde  tepaneklerde hep aynıdır kısaca orta Amerika'da mitolojilerinde ayrı bir şeytan kültü yoktur çünkü tanrılar şeytanın işlevini üstlenmiştir. Tanrısal ayinler şeytani hal almıştır ancak yinede bu şeytani tanrılar arasında tüylü yılan = Quetzacoatl iyi tanrıdır tölteleler yıkılınca orta Amerikayı terkettiğinde doğuda kaybolduğuna inanılmıştır insan şekllinde beyaz adam olarakta temsil edilen bu tanrı bi gün doğudaki denizden yürüyen (yüzen) dağlara gelip hesap soracağından bahsedilirdi yapılan kötülüklerin hesabını soracaktı bu yüzden kötü tanrılala bu tanrı arasında pasifte olsa bir mücadeleden bahsede biliriz

Yani diğer tanrılar şeytani kuvvetleri temsil ederken bu kulkan iyiliği temsil ediyordu. Güney Amerika’da ki insanlarda kendilerinin baş tanrısı olarak japuarı seçmişlerdir bazı kimselerde geceleri japuara dönüşebilirdi diye kabul etmişlerdi. Kendilerinin güneşten geldiklerine inanmaları ve başlarındaki imparatora güneşin oğlu dedikleri düşünülürse iyilik sembolü güneşle insanları bazen japuara döndüren gece arasında bir tezat mevcuttur.

Japuar baş tanrı olmasına karşılık şeytanı güçlerle aynı işleri yapmaktadır insanlara her türlü bela ondan gelmektedir. İnsanlar imparator iş başına geçtiğinde yenilgilerde salgın hastalıklarda kıtlıklarda insan kurban ederlerdi. Sair isteklerde kuş veya hayvan kurban ederlerdi yılda 200 insan kurban edilirdi tabi bu felaketlere göre artardı, Aymaralarda da durum aynıdır, bu kültürler dışındaki Amerika yerli kabileleri atalar ruhuna ibadet ederler ruhlara kötülük yapmamaları için insan kurban ederlerdi büyücülük ilerlemiş şeytani puarelerle teması olan mevcuttu. Amerika mitolojisinin ortak kavaletleri japuarın ortak tanrı timsali olması tanrılara insan kurban edilmesi olup bu işler şeytana inananlar ve tapanların yaptığı ayinler andırmaktadır buna dayanarak Amerika mitolojisinin de tanrılar şeytan işlerinde olduğunda topluca bir şeytani ibadet ve inançlar mevcuttur diyebiliriz tabi ki japuarların bir kedi kedinin de şeytan sembolü olduğunu unutulmamalıdır.

Afrika kıtasının mitolojisinin ortak yönü yaratıcı bir tanrıya inanılmasına rağmen ruhlara ve onların gücüne inanılmasıdır bu mitolojisinin tanrı iyi külttür ruhların ise bir kısmı iyi bir kısmı kötüdür kötü olan ruhların ise şeytan işlevini yapar şeytani ruhların kötülük yapmasını büyücüler önler yapacakları ayin ve törenlerle bunu sağlardı bu mitolojilerde şeytani güçlerle temas büyücülerin elindeydi dolayısıyla insan şeytan ilişkisi büyücülere hastı büyücülük bir oranda şeytana yapılan ibadetleri hatta bazı büyücüler şeytan kabul edilirdi. Okyanusya(Avustralya) kıtasında insanların rüyalar aleminden gelip rüyalar alemine döneceği kabul edildiğinden bu rüyalar sistemi içinde şeytanın yeri yoktu kötülükler kötü rüyalar iyilikler iyi rüyalar idi ancak Polinezya ve Mikronezya gibi sahalardaki deniz tanrısının şeytani işlevleri yaptığı görüldü. Devamı yarın…

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.