güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

BANDIRMALILAR OLARAK BELEDİYE BAŞKANI ADAYLARINDAN NELER BEKLEYİP, NELER İSTEMELİYİZ?

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:48

Değerli Okurlarım,

Yerel seçimlerin yapılmasına daha doğrusu seçmen olarak oy kullanmamıza çok az günler kalmış olmasına rağmen seçmen olarak yerel seçimlere hazır olmadığımızı düşünmekteyim. Çünkü seçmen olarak Belediye başkan adaylarımızdan gelecek olası başkanlık görevine geldiklerinde neler yapmalarını beklediğimizi ve istediğimizi bilmediğimizi düşünmekteyim.

Bir başka deyişle Bandırmalı seçmenler olarak Bizler olası belediye başkanlarımızdan ne gibi icraatlar yapmalarını bekleyeceğimiz bir yana belediye başkan adaylarını bile doğru düzgün tanımamaktayız. Şöyle ki gerek Cumhur ittifakı gerek millet ittifakı Belediye Başkanı adaylarını haliyle diğer belediye başkan adaylarını yakından tanımak durumunda olmadığımızı düşünmekteyim.

Nitekim gerek Cumhur ittifakı gerekse millet ittifakı belediye başkanı adayları aramızda yaşayan kişiler olmasına karşılık bu adayların ne iş yaptığını, nelerle iştigal ettiğini, ailesinin yapısın, ailesinin ve kendisinin Bandırma toplumu içindeki konumlarını bilmememize rağmen seçmen olarak araştırıp öğrenmek zahmetine bile katlanmak ihtiyacı duymayan seçmenler olarak önümüzdeki seçimde bu adaylara nasıl rey verebileceğiz? Çevreme şöyle bir baktığımda her iki ittifakın adayları konusunda insanların birbirlerine özellikle Aynı partiye mensup olan seçmenlerin bile birbirlerine bu adaylar hakkında sorular sorduğunu görmekteyiz. Bu durum göstermektedir ki gerek Cumhur ittifakı Seçmenleri gerekse millet ittifakı seçmenleri kendi adaylarını doğru dürüst tanımazken bu adaylar iş başında geldiklerini onlardan ne gibi icraatlar isteyeceklerini de bilmemektedirler düşüncesindeyim.  bu bilinmezlik durumu seçmenin icraat hakkındaki beklentilerinin isteklerinin neler olabileceğini bilmemesi başkan adaylarına seçim propagandalarında yaptıkları konuşmalarda sınırsız vaatlerde bulunabilme imkanı tanımaktadır kanaatindeyim.

Nitekim Propaganda konuşmalarında bir başkan adayı çıkıp Bandırma'da raylı ulaşım sistemini gerçekleştirip toplu taşımada bunu kullanacağız demesi durumunda seçmen kitleleri alkışlarla bu vaatleri dinleyebilmekte, bu vaadin Bandırma'da mevcut şartlar dahilinde gerçekleşme imkanının olup olmayacağını düşünmeyen seçmenlerin bu başkan adayının bu vaadinin gerçekleşmesini bekleyebilmekte birbirlerine bu icraat çok güzel bir icraat olacak diyebilmektedirler. Bu gibi vaatlere seçmenin inanması seçmenin Belediye başkanlarından ne gibi icatlar bekleyebileceklerini bilmediklerini ortaya koymaktadır düşüncesindeyim. Kısacası bende bir seçmen olarak içinde bulunduğum seçmen kitlesinin belediye başkanlarından ne gibi hizmetlerin istenmesi, beklenmesi gerektiğini bilmediğimizi söyleyebilirim. Oysa bir Bandırmalı olarak gerek müstakbel Bandırma Belediyesi başkanından gerek müstakbel Büyükşehir Belediye başkanından bizler için faydalı olabilecek yapmaları gereken icraatları önce birey birey sonra da etrafında kümeleştiğimiz partiler babında isteklerimizi tespit edip bu olması gereken isteklerimizi kendi adaylarımıza empoze etmeli, adaylarımızı bu isteklerimizi karşılayabilecek kapasitede olup olmamaları açısından değerlendirip desteklemeliyiz.

Eğer bizim beklentilerimizi vermek kapasitesinden uzaksalar Bandırma'da yaşayan bireyler olarak bizim isteklerinizi gerçekleştirmek kapasitesinde olan başkan adaylara yönelmeli, gerektiğinde partizanlığı bırakıp o adaylara oy desteği vermekten çekinmemeliyiz. Çünkü yerel seçimler yerel görevlileri yani bize faydalı olabilecek görevlileri tespit etmek için yapılan bir saçın faaliyetidir. Bir başka tabirle yerel seçimlerde partilerden daha ön planda göreve talip olan adaylar değerlendirilip seçilmesi gerekmektedir. Bütün bunlardan sonra Bandırmalı seçmenler olarak bence gelecek belediye yönetimimizden Öncelikle Bandırma'nın içinin yol, temizlik, pazar sorunlarına, ulaşım sorunlarına, trafik sorunlarına yönelinmeli, gelecek belediye yönetimi bu sorunları değerlendirip düzenlemelidir düşüncesindeyim. Seçmen olarak bu konulardaki düzenlemelerinden, projelerinden bahseden adaylar dikkatle dinlenip değerlendirilmeli, olmayacak vaatlerde bulunan adaylar saf dışı edilip onlara rey vermekten uzaklaşmamız gerekir düşüncesindeyim. Bence Bandırma’nın önde gelen sorunlarından en önemlisi şehir içinde güvenlik ve asayiş sorununa temel teşkil edecek şekilde şehrimizde mobese kamera sistemi oluşturulmalı, önemli caddeler, sokaklar, Pazar yerleri, geçici Pazar kurulan sahalar mobese kameralarıyla donatılmalıdır. Yine şehrimizin önemli sorunlarından olduğunu düşündüğüm tren yolu üzerindeki geçitler, üst geçitlerle yayaların kullanımına hazırlanmalı ve hepsinden önemlisi şehir içerisinde vasıtaların cadde ve sokak kenarlarına park etmeleri noktasında düzenlemeler getirilmelidir. Gerekirse bir zamanlar kullanılan parkomatlar kentimizde tekrar kullanıma sokulmalı, daha da yaygınlaştırılmalıdır. Buna benzer konularda icraatlar bekleyip belediye başkan adaylarının bu konulardaki icraat programlarının olup olmadığına bakılmalı, belediye başkan adaylarının desteklenmesinde, kendilerine oy verilmesinde bu konular ön planda tutulmalıdır.

Sözün kısası seçmen olarak bizler belediye başkan adaylarımızdan ne gibi icraatlar beklediğimizi bilmeli, başkan adaylarımızı her yönüyle tanıyıp neler yapıp yapmayacaklarını gözden geçirerek reylerimizi bu konulardaki değerlendirmelere göre kullanmalıyız. Ne istediğimizi bilmeli, bunu kimlerin gerçekleştirebileceğini bilmeli reylerimizi o adaylarımıza vermeliyiz. Adayların parti liderlerine ve amblemlerine göre rey kullanmaktan uzak kalmalıyız.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.