güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

99. YILINDA ANZAVURCULARIN GÖNEN KATLİAMINI HATIRLAYALIM

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:48

Onun kurbanları ise Yarbay Rahmi Bey, Gönen Belediye Reisi Hüseyin Çavuş, Avukat Ramiz Bey, Müftü Şevket Bey, Abdi Bey Zade Mehmet Bey, Köteylili Çakır Hasan, Alaiyeli Jandarma Nuri Çavuş isimli şahıslardır. Anzavur ve ona uyan Anzavurcuların bu şahısları şehit etmesinin tek sebebi Kuva-yi Milliyeci olmalarıdır. Şunu önemle vurgulamak isterim ki bu ismi yazılı şahıslar Anzavur’un kandırmalarıyla ona katılmış hemşerileri tarafından katledilmişler, şehit edilmişlerdir. Bu yüzden bu şehitler mücadele şehitleri değil, ihanet şehitleridir. Düşmanın katlettiği yahut düşmanla yapılan mücadelenin şehitleri olmayan kendi hain hemşireleri tarafından ve onların katıldığı isyancı Anzavurcular tarafından şehit edilen bu mazlumlara o gün elinde imkân bulunmadığı için sahip çıkamayan Gönen ve Gönenliler acaba bugün neden hala sahip çıkmamayı sürdürmektedirler. Bu mazlumların şehadetinden 99 yıl geçmiş olmasına rağmen Gönen yöneticileri ve Gönenliler 4 Nisan’a denk gelen katliamın yıl dönümünde acaba neden bu mazlumları onlara ait şehitler anıtının önünde seremonilerle ve dualarla anmaz onların ruhlarına mevlit veya Kuran okumaktan uzak durmayı tercih ederler. Neden bu katliamı yapanlara 4 Nisanlarda lanetler yardırıp bu katliamı tehzil etmezler. Şunu da vurgulamak isterim ki Gönenli bu vefasızlıklardan daha büyüğü olarak bu ölenlerin Yunanlılar tarafından öldürülmüş gösterilmesi gibi bir vefasızlığı, yalancılığı da gerçekleştirmektedirler diye düşünmekteyim.

Çünkü Gönen’in kurtuluşunu bu şehitlerin anıtı önünde kutlayarak bu şehitlerin sanki Yunanlılar tarafından şehit edildiği izleniminin verilmeye çalışıldığını söylemek imkanı söz konusudur. Bu yüzdendir ki Gönen haklı Gönen’in kurtuluşunu bu anıt önünde kutlamaktan vazgeçip şuandaki belediye reisinin yaptığı yeni anıt önünde kutlamaya yönelmeli sadece 4 Nisanlarda Anzavur şehitlerinin anma programını bu şehitler anıtı önünde gerçekleştirmelidir düşüncesini taşımaktayım. Sözün kısası Sezar’ın hakkı Sezar’a verilmeli, Anzavur’un katliamının şehitleri bu katliamın yapıldığı 4 Nisan tarihinde gerçekleştirilen anma programlarıyla değerlendirilmeli bu şehitler bu tarihte dualarla anılarak tarihteki gerçek yerlerine oturtulmalıdır. Bence bu mazlumların anıtı önünde kurtuluş gününü kutlamak onların katillerini gizlemek için uğradıkları katliamın suçunu Yunanlılara yüklemekle aynı mana ve değerdedir. Birilerinin geçmişini, geçmişteki nesillerini korumak, suçtan kurtarmak için birilerinin yaptığı suç ve haksızlığı saklamak ahlaklılıkla ne oranda bağdaşabilecek bir davranıştır.

Bütün bunlardan sonra şunu vurgulamak isterim ki 99. Yıl dönümünü yaşadığımız Gönen katliamının yıl dönümünde artık Gönen halkının gerçeğe yönelmesi hakikat karşısında gözlerini yummaktan vazgeçip gerçek karşısında gözlerini açmanın zamanı gelmiştir diye düşünmekteyim. Bunun için de bu yıldan hiç değilse gelecek yıldan başlayarak 4 Nisan 1920’de Anzavurcuların katlettiği gönen şehitlerini gönen olarak yıl dönümü günlerinde gerçeğe uygun seremonilerle bilgilendirici konuşmalarla anma programları yaparak değerlendirmesi bu katliamın şehitlerini anıp onların katillerini lanetlemeye yönelmesi gereklidir kanaatini taşımaktayım. Bunu gerçekleştirmek Gönenlinin geçmişine atalarına bir borcudur. Umarım Gönenli bu borcu ödemek için harekete geçecek elinden geleni yapacaktır. 4 Nisan 1920 Anzavur şehitlerini saygı hürmet ve minnetle anıyor, ruhları önünde saygıyla eğiliyorum. Onların katillerini bu menfur olayın yaratıcılarını ve faillerini şiddetle lanetliyorum. Gönenlilerin şehitlerine layık nesiller olmasını gönülden diliyorum.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.