güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

REKTÖR ÖZDEMİR TEKNOFEST 2023’Ü ZİYARET ETTİ

2018 yılından bu yana her yıl altıncısı düzenlenen TEKNOFEST 2023'ü Bandırma On Yedi Eylül Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir ve beraberindeki heyet ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2023 00:11
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2023 00:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bandirmayasam.com.tr
REKTÖR ÖZDEMİR TEKNOFEST 2023’Ü ZİYARET ETTİ

Bandırma On Yedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir ve beraberindeki heyet, ilki 2018 yılında gerçekleştirilen ve bu yıl altıncısı düzenlenen, 42 farklı kategoride onlarca takımın yarışacağı, ülkemizin hava, uzay ve teknoloji kabiliyetlerinin sergileneceği, ayrıca görsel şölenlerin yer alacağı havacılık, uzay ve teknoloji festivali: TEKNOFEST 2023’ü ziyaret etti.

Hava muhalefetine rağmen ilk günü yoğun bir ilgiyle gerçekleşen festivalde, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Feyzullah Temurtaş ve Prof. Dr. Celalettin Yanık, Gönen Jeotermal Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. İsmail Koçak, Denizcilik Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Celil Aydın, Kurumsal İletişim Koordinatörü Öğr. Gör. Muhammed Murat Öymez, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. İlyas Özer ile Akıllı Ulaşım Sistemleri Uygulama ve Araştırma Merkezi (BANÜ-BAUSMER) Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Caner Pense de Rektör Prof.Dr. Süleyman Özdemir’e eşlik ettiler ve “Tarımsal İnsansız Kara Aracı” kategorisinde yarışacak olan “Scorpion” takımı ile bir araya geldiler.

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden İrem Can’ın kaptanlığında, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden oluşan, finale kalmayı başaran önemli projeleri ile T3 Vakfı tarafından da destek almaya hak kazanan “Scorpion” takımı final turunda mücadele edecek. Tarım teknolojilerini geliştirmek amacıyla düzenlenen, yarışmacıların karada hareket eden robotlar ile tarımda verimliliği artırma projeleri geliştirmeleri ve otonominin tarım alanındaki katkılarını keşfetmeleri hedeflenen “Tarımsal İnsansız Kara Aracı” kategorisinde yarışacak olan “Scorpion” takımına başarılar diliyoruz.

TEKNOFEST 2023’te ayrıca, Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) tarafından Bandırma On Yedi Eylül Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi iş birliği ile sürdürülen “Güney Marmara Yapay Zekâ Uzmanı Yetiştirme Programı (Yazan Zekâ)” kapsamında destek alan öğrenciler de yer aldı. Koordinatörlüğünü Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Emrah Dönmez’in yürüttüğü, Yazılım Mühendisliği Bölümü öğrencisi Burak Gündoğan ve Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü öğrencisi Rümeysa Koç’tan oluşan ekibimiz “Yazan Zekâ” standında, katılımcılara yapay zekâ alanındaki güncel gelişmeleri tanıtma ve alandaki projeleri sunma fırsatı buldular. Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir ve Bandırma On Yedi Eylül Üniversitesi Heyeti “Yazan Zekâ” standı başta olmak üzere diğer kurum ve kuruluşlara ait stant ve gösteri alanlarında da ziyaret ve incelemelerde bulundu. 1 Mayıs Pazartesi gününe kadar devam edecek olan organizasyonda Bandırma On Yedi Eylül Üniversitesi öğrencileri I Blok'ta yer alan Yazan Zekâ standında ziyaretçileri bekliyorlar. /Melek Babacan

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.