güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

GELECEĞİN BİLİM İNSANLARI “FEST’ON” DA BULUŞTU

Vali Hasan Şıldak Eşi Fatma Nur Şıldak ile birlikte, Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi (BİGEP) kapsamında bilimsel ve teknolojik çalışmaları eğlenceli bilim konseptiyle bir araya getiren Fest’ON Balıkesir Bilim ve Teknoloji Festivalinde geleceğin bilim insanları ile bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2022 00:08
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2022 00:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bandirmayasam.com.tr
GELECEĞİN BİLİM İNSANLARI “FEST’ON” DA BULUŞTU

Öğrencileri bilimle buluşturmak, onlara bilimi sevdirmek ve aynı zamanda Balıkesir'de gerçekleştirilen bilimsel ve teknolojik çalışmalar hakkında İl genelinde farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen Fest'ON, bilim ve teknoloji meraklılarını Avlu Kongre ve Kültür Merkezi'nde buluşturdu.

Vali Şıldak, 26 Mayıs’ta kapılarını açan ve çeşitli atölyelerle katılımcılara bilim dolu 3 gün yaşatacak festivalin 2’nci gününde öğrenciler tarafından yapılan çalışmaların sergilendiği stantları gezdi. Her bir stantta geleceğin bilimine yön verecek buluşlara imza atan öğrencilerle sohbet eden Vali Şıldak, onların çalışmalarını yakından takip ettiğini söyledi. Ülkenin geleceğinde söz sahibi olacaklarına değinen Şıldak öğrencilere çok çalışmalarını, araştırmaya ve okumaya devam etmeleri gerektiğini söyledi.

Vali Şıldak, Dursunbey Borsa İstanbul Yatılı Bölge Okulu öğretmen ve öğrencilerinin BİGEP enerjisini notalarla ölümsüzleştirdiği BİGEP Şarkısını keyifle dinledi. Festival alanında “Müzik Yolunda” standıyla katılımcılara müzik dinletisi yapan öğrenciler, günün anısına Vali Şıldak’a eğitime verdiği değerden dolayı BİGEP Marşı’nın notalarının olduğu tablo hediye ettiler.

Festival alanında açılan stantlarda; BİGEP Çalışmaları İyi Uygulama Örnekleri, TÜBİTAK 2204 Araştırma Projeleri Yarışmaları (2204 A ve 2204-B) Bursa Bölge Dereceleri, TÜBİTAK 4006-Bilim Fuarları Projeleri İyi Uygulama Örnekleri, TEKNOFEST Yarışmalarına Çağırılan Finalist Projeler, Balıkesir Afetlerin Farkında Projesi (BAF), Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Teşkilatı Araçları ve Gösterileri, BAÜN Üniversite Toplulukları Stantları, Açık Alan İnsansız Hava Aracı Gösterileri, Eğlenceli Bilimsel Deney Gösterileri, Müzikal Gösteriler, seminerler ve sunumlar, öğrencilere yönelik atölye çalışmaları yer alıyor. /Melek Babacan

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.