güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

ASTRONOMİ MERAKLILARI AY’I GÖZLEMLEDİ

Bandırma Bilim ve Sanat Merkezi bahçesinde, astronomiye ilgi duyanlar, dolunayı yakından görme imkânı buldu.

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2022 00:06
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2022 00:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bandirmayasam.com.tr
ASTRONOMİ MERAKLILARI AY’I GÖZLEMLEDİ

Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen "Farkınızdayız" projesi kapsamında Bandırma Bilim ve Sanat Merkezi’ne alınan teleskop ile astronomiye ilgi duyanlar, dolunayı yakından görme imkânı buldu. Düzenlenen etkinliğe okulun öğrencileri ve Bandırmalı vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Bandırma Bilim ve Sanat Merkezi Fizik Öğretmeni; “Bahçemizde gerçekleştirdiğimiz 4.ay gözlemimiz. İmkânlar el verdiği ölçüde ay gözlemi yapıyoruz.  Öğrencilerimizin astronomiye ilgilerini görüyoruz. Bir yandan da bilime olan merakını gideriyoruz. Hem okulumuz öğrencilerinin hem de Bandırmalı halkımızın ay gözlemi için böyle bir etkinlik düzenledik. İlk gözlemimizde 100’e yakın meraklımız oldu. İlerleyen gönlerde Jüpiter gözlemimiz olacak. Her fırsatta teleskopumuzla beraber astronomiye ilgi duyanlar için böyle etkinliklerimiz olacak.  Bu etkinlikleri de okulumuzun sitesinden duyuracağız”dedi.

Ayın dünyaya en yakın olduğu konumdayken görülen Ay, Dünya’dan ortalama 363 bin 300 kilometre olan uzaklığıyla en yakın konuma geldi. Bandırma Bilim ve Sanat Merkezi bahçesinde düzenlenen etkinlikte, astronomiye ilgi duyanlar, dolunayı yakından görme imkânı buldu.

Bandırma Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Levent Obuz da, teleskobun Bilim ve Sanat Merkezi’nde eğitim gören özel yetenekli, uzay ve astronomiye merakı olan öğrencilerin merakını gidermek için aktif bir şekilde kullanılacağını belirtti./Serhat Barış

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.