güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

Akıllı Saat Pazarında Yepyeni Bir Platform

Tizen, watchOS ve Android Wear’ın hüküm sürdüğü akıllı saat pazarında AsteroidOS adlı yepyeni bir işletim sistemi sahne almaya başladı.

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2017 09:45
Haber Güncellenme Tarihi: 08.09.2017 09:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bandirmayasam.com.tr
Akıllı Saat Pazarında Yepyeni Bir Platform

Tizen, watchOS ve Android Wear’ın hüküm sürdüğü akıllı saat pazarında AsteroidOS adlı yepyeni bir işletim sistemi sahne almaya başladı.

Akıllı saat pazarını 3 büyük platform domine ediyor: Birisi Apple’ın akıllı saatlerinde kullandığı watchOS, diğeri Samsung’un akıllı saatlerinde yer alan Tizen ve son olarak Google’ın platformu Android Wear. Akıllı saat üreticilerinin de yapısı itibariyle bu üçlü dışında kapsamlı bir alternatif görmek mümkün olmuyor.
AsteroidOS ise Android Wear’a bir alternatif olmayı hedefliyor. Bu kapsamda geliştirilen Linux tabanlı işletim sistemini kullanan ilk cihaz Connect Watch tanıtıldı.
400 x 400 dairesel 1.39 inç AMOLED ekran, 1.4 GHz hızında çalışan MediaTek işlemci, 512 MB RAM/4 GB depolama ve 1 GB RAM/8 GB depolama seçenekleri ve 3G desteği Connect Watch’u öne çıkaran özelliklerden. Ayrıca firmaya göre saat, tek şarjla 4 güne kadar kullanım imkanı sağlayacak. Ne yazık ki uygulama zenginliği açısından durum oldukça kötü. Fakat temel sağlık – saat uygulamaları bulunuyor. Yakında Avrupa’da ön siparişe açılacağı belirtilen giyilebilir cihazın, farklı bir platform kullanması nedeniyle meraklıların dikkatini çekiyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.