güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

TFF YENİ BAŞKANI MEHMET BÜYÜKEKŞİ

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Statüsü gereğince, 01.06.2021-31.05.2022 dönemi ile ilgili olarak TFF Olağanüstü Seçimli ve Olağan Mali Genel Kurulu, Ankara’da toplandı. Genel Kurul’da yapılan seçimlere tek aday olarak giren Mehmet Büyükekşi, Türkiye Futbol Federasyonu’nun yeni başkanı oldu.

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2022 00:09
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2022 00:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bandirmayasam.com.tr
TFF YENİ BAŞKANI MEHMET BÜYÜKEKŞİ

JW Marriott Oteli’nde gerçekleşen TFF Olağanüstü Seçimli ve Olağan Mali Genel Kurulu’na TFF Başkanı Servet Yardımcı, TFF Yönetim Kurulu üyeleri ile delegeler katıldı. 219 delegenin katılımıyla başlayan genel kurulun divan başkanlığını, Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Adana Demirspor’un kulüp başkanı Murat Sancak yaptı.

Toplantıda, Olağan Seçimli Genel Kurul’a kadar görev yapmak üzere TFF Başkanı, Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulu seçimi ile birlikte Olağan Mali Genel Kurul da gerçekleştirildi.

Servet Yardımcı: Türk Futboluna Hizmet Etmenin Gururu İle Huzurlarınızdan Ayrılıyorum

TFF Başkanı Servet Yardımcı, Genel Kurul’da bir konuşma gerçekleştirdi. Başkan Yardımcı’nın Genel Kurul sunum konuşması şöyle:

“Sayın Divan Başkanımız, değerli Divan Kurulu üyelerimiz, TFF başkanlarımız Sayın Nihat Özdemir ve Sayın Erdenay Oflaz, saygıdeğer kulüp başkanlarımız, değerli genel kurul üyelerimiz, FIFA ve UEFA’dan gelen sayın misafirlerimiz, kıymetli basın mensuplarımız, değerli hanımefendiler, beyefendiler;

Şahsım ve Yönetim Kurulum adına sizleri saygıyla selamlıyorum. Genel kurula katılan tüm delegelerimize teşekkür ediyorum. Aynı zamanda, bugün burada bizleri yalnız bırakmayan, UEFA İcra Kurulu’nda birlikte çalıştığım değerli arkadaşım Davor Suker, FIFA Üye Federasyonlar Avrupa Direktörü Elkhan Mammadov ve UEFA Ulusal Federasyonlar Direktör Vekili Thierry Favre’ye teşekkürlerimi sunuyorum.

İlk olarak; UEFA Uluslar Ligi’nde aldığı 4 galibiyetle yüzümüzü güldüren, bizleri gelecek için umutlandıran A Milli Futbol Takımımızı kutluyorum, şimdiden Almanya’da oynanacak EURO 2024 için başarılarımı sunuyorum.  Bu sezon, bulundukları liglerde başarı gösterip şampiyon olan ve üst lige çıkan bütün kulüplerimizi tebrik ediyorum.

Bu vesileyle; sezona ismini verdiğimiz, merhum milli futbolcumuz Ahmet Çalık’ı bir kez daha rahmetle anıyor, kederli ailesi, Konyaspor kulübümüz ve futbol camiamıza tekrar başsağlığı diliyorum. Öncelikle, 4 Nisan’dan bu yana, 74 gün boyunca TFF başkanı olarak görev yaptığım bu zor süreçte, başta yönetim kurulu arkadaşlarım olmak üzere, bana destek veren herkese ve tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum. Yeni dönemde, UEFA’daki görevlerime, eskiden olduğu gibi en iyi şekilde dev m edeceğim. Türk futboluna UEFA ve FIFA’da destek vermeyi bütün gayretimle sürdüreceğim.

Son yıllarda, UEFA ve FIFA ile olan ilişkilerimizi geliştirerek çok önemli organizasyonları ülkemize getirmeyi başardık. 2019 yılında İstanbul’da yapılan UEFA Süper Kupası’nın ardından 10 Haziran 2023 tarihinde oynanacak Şampiyonlar Ligi finalinin Cumhuriyetimizin 100. yılında İstanbul’a alınmasının gururunu yaşıyoruz. Yıllardır Monaco’da yapılan Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Avrupa Konferans Ligi grup kura çekimleri ilk defa geçen yıl Ağustos ayında İstanbul’da yapıldı. Başarıyla gerçekleşen bu organizasyondan sonra bu yıl da İstanbul, kura çekimlerine ev sahipliği yapacak. Avrupa’da en önemli 96 kulübün bütün başkan, yönetici ve teknik direktörleri ile birlikte ödül alacak dünya yıldızları da aramızda olacak. Bunun yanında, Avrupa’da sorunları olan ve destek bekleyen tüm kulüplerimizin, hem UEFA’da hem FIFA’da yanlarında olup, bu problemlerini çözmek için bizzat gayret sarf ettim.

Saygıdeğer futbol ailesi;

Futbolun temel unsuru temel paydaşı tabii ki kulüplerimizdir. Türkiye Futbol Federasyonu sağlıklı bir organizasyon yapmakla yükümlüdür. TFF yönetimlerinin elbette hataları olmuştur. Fakat önemli olan TFF ile kulüplerimizin sağlıklı ve samimi ortam oluşturarak Türk futbolunun sorunlarını beraberce çözüme kavuşturmasıdır.

Devamlı kullandığımız kelimeleri bir hatırlayalım;
• Futbolun marka değeri
• Yayın ihalesi
• Topun oyunda kalma süresi
• Hakemi aldatmaya yönelik hareket
• Maçın sonucuna etki eden hata
• Yanlış transfer
• Güvenilmeyen kurullar
• Ligi manipüle etmek
• Rakibe yönelik çirkin ve küfürlü tezahürat

Bütün bunun gibi zihnimizde yer edinen kelimelerin futbolumuzdan mümkün olduğunca ve hızlıca uzaklaşmasını temenni ediyorum. Türk hakemlik sistemi için başlatmış olduğumuz çalışmaların Sayın David Elleray’in bu ay içerisinde sunacağı detaylı raporla ilk aşaması tamamlanacak olup bu rapor ışığında, Sayın David Elleray’in görüşleri de alınarak hızlıca adımlar atılması en büyük temennimdir. Umarım Türk hakemlik sistemi tıpkı Avrupa’nın önemli futbol ülkelerinde olduğu gibi çağdaş, sağlıklı, şeffaf ve güvenilir bir yapıya kavuşur. Pandemi dünyada olduğu gibi bizleri de çok derinden etkilemiştir tabii ki. UEFA, Finansal Fair Play kriterlerini gevşetmiş olsa bile, bizim gerek UEFA, gerek uluslararası finansal kuruluşlarla bir araya gelerek tüm kulüplerimiz için ortak bir çözüm platformu oluşturmamız gerektiğini düşünüyorum.

Değerli genel kurul;

Türk futbolunun sevdalısı, sporla yaşayan bir Cumhurbaşkanımız var. Önemli organizasyonları almamıza önderlik yapmıştır. Bizlere daima güç vermiştir. Görev yaptığım dönemler boyunca hep desteğini gördüğüm Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a buradan şükranlarımı sunuyorum. Beraber çalıştığım tüm spor bakanlarıma, TFF başkan ve yönetim kurulu ile çalışma arkadaşlarıma, bana destek veren tüm kulüp başkan ve yöneticilerimize, tüm değerli dostlarıma teşekkür ediyorum. Tabii ailelerimizin verdiği destekleri de unutmamamız lazım. Bunca yıldır birçok fedakârlıkta bulunan sevgili eşime ve çocuklarıma çok teşekkür ediyorum.

Değerli genel kurul üyelerimiz;

Sözlerime son verirken, genel kurulun Türk futbolu için hayırlı olmasını diliyorum. Futbolun bir neferi olarak, Türkiye Futbol Federasyonu’nda görev aldığım ilk günkü heyecanla ve Türk futboluna hizmet etmenin gururu ile huzurlarınızdan ayrılıyorum. Sabrınız, anlayışınız, hoşgörünüz ve destekleriniz için tekrar teşekkür ediyorum. Hepinize, sevdiklerinizle birlikte sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yaşam diliyorum. Saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Allah’a ısmarladık.”

Önceki Dönem İbra Edildi

Servet Yardımcı’nın konuşmasının ardından 01.06.2021-31.05.2022 dönemine ilişkin olarak Başkanlar, yönetim kurulu faaliyet raporu ve denetim raporu ibra edildi, TFF’nin bütçesi onaylandı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağanüstü Seçimli Genel Kurulu ve Olağan Mali Genel Kurulunda başkanlık seçimine tek aday olarak giren Mehmet Büyükekşi bir konuşma gerçekleştirdi ve yenilikçi, şeffaf ve kurumsal bir federasyon için yola çıktığını söyledi.

Ankara JW Marriott Oteli’nde gerçekleşen genel kurulda konuşma yapan Mehmet Büyükekşi, Türk futbolunun güven ortamına ihtiyaç duyduğunu anlatarak, şunları söyledi:

“Rahmetli Hasan Doğan’ın yol arkadaşıydım, bu konuda hepimize önemli bir miras bıraktı. Size söz veriyorum, bu mirası en iyi şekilde temsil edeceğim. Ben bu yola güven, istikrar ve adalet prensibiyle çıkıyorum. Ortak arzumuz için hepinizi samimi desteğini talep ediyorum. Başarıya giden yolda böylece daha kısa sürede hedefe ulaşırız. Futbolu, dostluk kardeşlik ve sevginin ortak paydası olarak görüyoruz. ”

Türk sporunun gelişiminin altyapıdan ve amatörden başlayacağını vurgulayan Büyükekşi, “Hepimiz ana sorunların ne olduğunu biliyoruz. Sadece yayın ihalesiyle ilgili iki cümle söyleyeceğim. Bu sene Süper Lig yayın ihalesinde bir uzatma yoluna gitmek zorunda kaldık. Farklı bir formül için zamanımız maalesef yok. 1 sene sonrası için şimdiden hemen çalışmalara başlamak zorundayız. Bu defa bunu son dakikaya bırakmadan, daha hızlı çalışarak farklı çözümler üretmek için yola çıkacağız” dedi.

Yeni çıkan Spor Kanunu’na da dikkati çeken Mehmet Büyükekşi, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kanun çıktı, yönetmelikler çıkmadı. Yönetmeliklerin çıkması konusunun da takipçisi olacağız. Kulüplerle istişare içinde olacağız. Denetim mekanizmalarını güçlendirip, şeffaf bir hale geleceğiz. Temel görevlerine odaklanan bir federasyon yapısına ulaşacağız. Mevzuatla ilgili güncellenmesine inandığım pek çok konu var, birisi deplasman yasağı. Şüphesiz bazı önlemler alma konusunda ortak noktadayız. Seyircilerimizi mutlaka tekrar statlara kazandırmamız gerekiyor. Bu yasağın kalkmasını çok fazla önemsiyoruz. Bilet fiyatlarındaki KDV’nin de yüzde 8 olması için görüşmeler yapacağız. Temsilcilik ve gözlemcilik yapısıyla ilgili de kulüplerden gelen talepler konusunda önemli farklılıklar yapacağız. Korsan yayın da hem kulüpler hem de naklen yayın yapanlar için önemli bir gündem maddesi. Görev yapan komitelerin aktifleşmesi için elimizden geleni yapacağız.”

Kulüpleri borç sarmalındaki mali yapıdan kurtarmayı istediklerini dile getiren Büyükekşi, “Bazı tedbirler almamız gerekiyor. Yayın ihalesi gelirlerinden hepimiz şikayetçiyiz ama bu ürünün değerini artırmak elimizde. Süper Lig’in değerini artıramazsak dış pazarda da karlı bir ürün oluşturamayacağız. ABD’den sonra 140 ülkeyle en fazla dizi, film satan ikinci ülkeyiz. Neden maçlarımızı da satmayalım? Bunun için de çalışacağız” değerlendirmesinde bulundu.

Mehmet Büyükekşi, “Hakem performansı yapay zeka modelleri, yetenek geliştirmek ve Rezerv Lig’in hayata geçirilmesi” projelerini ise şöyle anlattı:

“Hakem olunca güven daha çok önem kazanıyor. Çok ciddi adımlar atmamız gerekiyor. Hem mevcut hakemlerin gelişimi hem de yeni hakem gelişimi konusunda akademik çalışmalarımız olacak. Hakemlerin değil, futbolun kalitesinin konuşulduğu bir futbol camiası arzu ediyoruz. Hakem performansları bu yapay zeka üzerinden gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Fikstürlerin belirlenmesi ve sevkler konusunda da Kulüpler Birliği tarafından da görevlendirilen bir kişinin olacağı Lig Koordinasyon Kurulunu oluşturmayı planlıyoruz. Altyapıya da bilinçli şekilde yönelmemiz gerekiyor. Rezerv Lig taleplerine karşı olumluyum. Amacımız 2022-2023 sezonunda Rezerv Ligi hayata geçirmek. Bunun için hızlıca çalışmalar başlayacağız.”

Futbolun marka değerinin artması gerektiğinin altını çizen TFF Başkan Adayı Ekşioğlu, “Bu konu o kadar önemli ki, yayın ihalesini geliri, küresel futbol ekonomisinde Türkiye’nin alacağı pay, dünyanın en iyi oyuncularının ligimize gelmesi, sponsorluk gelirlerinin artması, seyircinin ilgisinin artması buna bağlı. Bu yüzden bu konuya klasik değil, yepyeni bir bakış açısıyla bakacağız. TFF bundan böyle tüm paydaşlarıyla yenilikçi, şeffaf ve kurumsal olacaktır. Bunu başarabilmek için de ilklere imza atıyoruz. TFF’de bugüne kadar kadın yönetim kurulu üyesi olmamış, biz 2 kadın yöneticiyle yola çıkıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Büyükekşi, desteklerden dolayı genel kurul üyelerine teşekkür ederek, “Gün, futbolu hak ettiği değerlere kavuşturma ve emek verme günü. Özellikle bana çok büyük bir destek verdiniz. Siz, beni güvenerek bu kürsüye çıkardınız, ben de size çok güveniyorum. Yapacak çok iş var. Biz olarak yapacağız. Marka değeri yüceltebilmek için birlikte çalışmalıyız.” sözlerini tamamladı.

Mehmet Büyükekşi, TFF’nin Yeni Başkanı Oldu
Mehmet Büyükekşi’nin konuşmasının ardından, genel kurulda başkanlık seçiminin oylamasına geçildi. Seçime tek aday olarak giren Mehmet Büyükekşi, Türkiye Futbol Federasyonu’nun yeni başkanı oldu.

Büyükekşi’nin listesinde; Alkın Kalkavan, Murat Aksu, Hamit Altıntop, Yusuf Günay, Ali Düşmez, Talat Papatya, Volkan Can, İbrahim Burkay, Nüket Ezberci, İdil Karademirlidağ Suher, Müslüm Özmen, Yalçın Orhan yer aldı. /Haber Merkezi

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.