güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

HER HAFTA KAPIDAĞ YÜRÜYÜŞÜ

BANDAK yönetim kurulu Başkanı Kadri Civan, Erdek'in Kapıdağ Yarımadası’nda üyeleri ile birlikte her hafta yürüyüşlerini sürdürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 21.02.2024 08:10
Haber Güncellenme Tarihi: 21.02.2024 08:10
Kaynak: Mehmet Mercan
https://www.bandirmayasam.com.tr
HER HAFTA KAPIDAĞ YÜRÜYÜŞÜ

Bandırma Dağcılık ve Aramanı Kurtarma Spor Kulübü, Bandırma halkı için bir dağ yürüyüşü gerçekleştirdi. Başta Kapıdağ Yarımadası olmak üzere ülkemizdeki tüm dağların, su kaynağı açısından çok zengin olduğunu dikkat çeken Kadri Civan, doğa yürüyüşleri yaparak eşsiz güzellikleri yerinde görme fırsatı yakalıyor.

BANDAK yöneticileri dağların ekosisteminin korunması için farkındalık yaratmak ve dikkat çekmek adına düzenli olarak doğanın farklı yerlerinde yürüyüş gerçekleştiriyor. Yürüyüş planları öncesi kulübün kuruluş amacından bahseden Bandırma Dağcılık ve Arama Kurtarma Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Kadri Civan "Bandırma Dağcılık ve Arama Kurtarma Spor Kulübü'müzü 1999 depreminden sonra dernek statüsünde kuruldu ve daha sonra, Spor Bakanlığına bağlanarak spor kulübü olarak işlerimizi yürütüyoruz. 152 üyemiz var. Kuruluş amacımız, dağcılık sporunu sevdirmek, geliştirmek ve bu çerçevede arama kurtarma faaliyetlerinde bulunmaktır. Olası afet anında meydana gelebilecek sel, deprem gibi durumlarda yardımcı olabilmek için arama-kurtarma faaliyetlerine katılmak için kurulmuş bir kulübüz. Türkiye Dağcılık Federasyonunun yıllık faaliyet programları kapsamında tüm dağlara çıkmak için kulübümüz olarak katılım sağlıyoruz. Türkiye'nin çatısı olmak üzere Ağrı, Kaçkar, Erciyes, Süphan, Sarıkamış, Kazdağları gibi yüksek dağlara çıktık. Bu konuda eğitim almış, kendini geliştirmiş arkadaşlarımızla Türkiye'nin dağlarına, Bandırmamızın sesini duyurmak için çaba sarf ediyoruz"

Civan "İnsanları Doğayla Buluşturmanın Keyfini ve Mutluluğunu Yaşıyoruz”

BANDAK üyeleri ve vatandaşlara yönelik Kapıdağ yürüyüşlerini organize etmeyi sürdürdüğünü ifade eden Kadir Civan şunları aktardı. Civan "Cennet Kapıdağ'da her hafta yürüyüş programı düzenliyoruz. Üyelerimizle düzenlediğimiz bu yürüyüş programlarımızı Kapıdağ'ın güzelliklerini halkımıza ve çevremize, ulusumuza tanıtmak istiyoruz. Kapıdağ'ın aynı zamanda tarihi bir misyonu da var. Kyzikos Antik Kenti, M.Ö yıllarda kurulan şahane bir kent. Biz buralarda yürürken, insanları doğayla buluşturmanın keyfini ve mutluluğunu yaşıyoruz. Gerek ormanın doğal yapısı içerisinde gerekse şelaleler, dereler ve o kuş sesleri arasında yürümek, bir haftalık çalışmanın verdiği yorgunluğunu orada unutuyorsun. Katılan üyelerimiz yürüyüş sırasında ufak molalarda gündelik sorunlarını konuşurken, bir taraftan da demledikleri çaylarıyla doğanın içinde yürüyüşlerini gerçekleştiriyor. Bu hazzı yaşamayan kişilerin bu deneyimi yaşamalarını istiyorum" dedi.

Kadri Civan başkanlığındaki BANDAK yönetiminde 7 kişi görev yapıyor. /Mehmet Mercan

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.