güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

BANDIRMASPOR YÖNETİMİNE ŞİRKETLEŞME YETKİSİ VERİLDİ

Bandırmaspor’un Olağanüstü genel kurulu gerçekleştirildi. Onur Göçmez’in güven tazelediği genel kurulda, Bandırmaspor’un şirketleşmesinin önü de oybirliğiyle açılmış oldu.

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2022 00:34
Haber Güncellenme Tarihi: 16.06.2022 00:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bandirmayasam.com.tr
BANDIRMASPOR YÖNETİMİNE ŞİRKETLEŞME YETKİSİ VERİLDİ

Bandırmaspor Olağanüstü Genel Kurulu Sanayi Düğün Salonu'nda gerçekleştirildi. Divan Başkanlığına Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı Ozan Onur, Elvin Çolak ve Taner Ersöz’ün seçildiği olağanüstü genel kurulun en önemli gündem maddesi Bandırmaspor’un şirketleşmesi için yönetime yetki verilmesiydi. Bandırmaspor yönetimine şirketleşme yetkisi veren önerge oy birliği ile kabul edildi. Mevcut Başkan Onur Göçmez ise tek liste halinde gidilen genel kurulda güven tazelemiş oldu.

Faaliyet ve Denetim Kurulu Raporları Oy Birliği İle İbra Edildi

Kulüp Basın Sözcüsü Özer Aydın faaliyet ve denetim kurulu raporlarını okuyarak, kulübün gelirinin 62 milyon TL, giderinin 62 milyon TL, borcunun 45 milyon 850 bin TL olduğunu ifade etti. Aydın, mevcut borcun 31 milyon TL'sinin Başkan Onur Göçmez'e, 994 bin TL'sinin tedarikçilere, 1 milyon 475 bin TL'sinin UÇK'ya, 3 milyon lirasının SGK'ya olduğunu belirtti. Faaliyet ve Denetim Kurulu raporları oybirliği ile ibra edildi. 

Bandırmaspor’un Takım Değeri 7,25 Milyon Euro

Faaliyet ve Denetim Kurulu raporlarının ardından kürsüye gelen Bandırmaspor Kulüp Başkanı Onur Göçmez, yeni çıkan spor yasası gereğince Bandırmaspor'un artık şirketleşmeyi konuşmaya başlaması gerektiğini belirterek bu konuda Genel Kurul'a bir önerge sunduklarını önergenin kabul edilmesi halinde ise şirketleşme için yapılabilecek işlemler dolayısıyla yönetime yetki verilmiş olacağını ifade etti. Göçmez, "Yeni Spor yasasına göre brüt gelirlerinizin yüzde 10'u kadar para harcayabiliyorsunuz ama biz yine vereceğimiz bir önerge ile eğer kabul ederseniz yüzde 50 oranında borçlanma yetkisi isteyeceğiz" dedi. Göçmez Bandırmaspor'un transfermarkt'a göre şu anda 7,25 milyon Euro'luk takım değeri olduğunu belirterek, bir oyuncuya 1 milyon euro'luk teklif aldıklarını açıkladı. 

Bordu Kutu Büyüyor

Başkan Göçmez Bandırmaspor'un nereden nereye geldiğini bir slayt gösterisi ile anlattı. Göçmez yeni sezonda bordo kutunun 15 Temmuz itibarıyla kapsamlı bir internet sitesinin açılacağını ve ikinci bir şube ile bir de mobil otobüs şubesi açılarak vatandaşların her yerden alım yapabileceği bir hale getirileceğini ifade etti.  

Bandırmaspor Kampüsü Hayata Geçiyor

Genel Kurulun en büyük müjdesi ise Bandırmaspor için Edincik Mahallesi'nde yapılacak 45 dönüm genişliğindeki Bandırmaspor Kampüsü oldu. 2 saha, bir kapalı spor tesisi, sosyal tesislerden oluşacak 45 bin m2'lik alana yapılacak olan Bandırmaspor Kampüsünün arazisinin ise Bandırmaspor'dan kiralanacağını belirtti. Göçmez Kampüsün bir yıl içerisinde hizmete gireceğini ifade etti. 

Bandırmaspor Maçlara Cumhuriyetin 100 ‘Üncü Yılına Özel Üretilen Forma İle Çıkacak

Başkan Göçmez, Bandırmaspor'un yeni sezon formalarının da tanıtımını yaptı. Cumhuriyetin 100'üncü yılı olan 2023'e özel bir forma yapılacağını açıklayan Göçmez, 100 Yıl özel logosunun ve Atatürk'ün at üzerindeki bir görselinin yer alacağı formanın yakın zamanda satışa da çıkacağını ifade etti. 

Tolga Tosun'dan Destek Sözü

Göçmez'in ardından kürsüye gelen Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun ise "Bandırmasporumuzun Süper Lig yolculuğunda emeği geçen, destek olan herkese teşekkür ediyorum. Bandırma, Bandırmasporumuzla birlikte kabuğunu kırmak istiyor. Şehir olarak da, kulüp olarak da en iyisini hak ediyoruz. Bandırma'yı birlik ve beraberlik içerisinde yönetiyoruz. Geçmiş dönem Bandırmasporumuza başkanlık yapan ayrıca bu süreci yürüten, dostum Onur Göçmez'e, Yönetim Kurulu Üyelerine, büyük Bandırmaspor tarftarına yürekten teşekkür ediyorum. Final maçını sizinde bildiğiniz nedenlerden kaybetmiş olsak da, büyük bir camiayız. Bunu da bütün Türkiye gördü. Bandırma ve Bandırmasporla gurur duyuyorum. Bu kentin çocukları için; 2 Futbol Sahası, 1 Kapalı spor tesisi, İdari ve Sosyal Tesisleri içinde barındıran Bandırmaspor Kampüs Projesini yapmayı çok istiyoruz. Süper Lig yolunda yaşadıklarımız dolayısıyla artık daha da hırslıyız. Yeniden başkanlığa seçilen dostum Onur Göçmez'e ve ekibine başarılar diliyorum. Bandırmasporumuz ve Bandırma için hayırlı olsun. Dün olduğu gibi, bugünde, yarında Bandırmasporumuzun yanındayız. Yaşasın Bandırmasporumuz” dedi.

Konuşmaların ardından kulübe borçlanma yetkisi veren önerge oybirliği ile kabul edildi. Kulüp yönetimine şirketleşme yetkisi veren önergeye geçilmeden önce Bandırma'nın tanınmış iş insanlarından ve Galatasaray seçimlerinde Eşref Hamamcıoğlu'nun listesinde yer alan Osman Kocaman kulüplerin şirketleşmesine yönelik düşüncelerini açıkladı.

Kocaman, Bandırmaspor'un bu yıl Süper Ligi kaçırdığını fakat daha büyük bir şey olan camia olmayı başardığını ifade ederek, Bandırmaspor Kampüsü'nün kendisini heyecanlandırdığını fakat 45 bin m2 büyüklüğün az olduğunu eğer büyütülebiliyorsa 150 bin m2'lik bir alana kurulmasının gelecek için önemli olduğunu vurguladı. Süper Lig için Bandırmaspor'un şirket olması gerektiğini belirten Kocaman, sponsor bulunması, maddi konuların daha rahat çözülebilmesi için şirketleşmenin yarar getireceğini ifade ederek, Bandırmaspor Sportif A.Ş. gibi bir şirket kurularak bunun yüzde 50'nin üzerinde bir hissesinin Bandırma Spor Derneği'ne verilmesi, derneğe üye yapılmada daha hassas davranılması gibi konularda uyarılarda bulundu. 

Kocaman'ın konuşmasının ardından Bandırmaspor Yönetimine şirketleşme yetkisi veren önerge oy birliği ile kabul edildi. Daha sonra geçilen oylama sonucunda Onur Göçmez ve yönetimi 247 oyla yeniden güven tazeledi. 

Yönetim kurulu; Özgür Kızıllar, Adem Yılmaz, Gürel Soylu, İsmail Aydın, Onur Çon, Cihan Yılmaz, Mehmet Özbay, Soner Koçoğlu, Özer Aydın, Serdar Kurter, Mustafa Der, Bilgen Süngü, Erol Rüzgar, Emre Bahadır, Oğuz Kır, Ozan Tüm, Süleyman Tümay Özbeyli ve Samet Kocaman’dan oluşurken; Denetim Kurulu ise İzzetin Çalışır, Ömer Kara ve Ersin Özmen’den oluştu. /Umut Osman Sunci

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.