güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

BANDIRMASPOR’DA GÜNDEM ŞİRKETLEŞME

Bandırmaspor Başkanı Onur Göçmez, basın toplantısı düzenledi. Göçmez, basın toplantısında yeni spor yasasını değerlendirerek Bandırmaspor’un şirketleşmesini gündeme getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2022 00:38
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2022 00:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bandirmayasam.com.tr
BANDIRMASPOR’DA GÜNDEM ŞİRKETLEŞME

Bandırmaspor Başkanı Onur Göçmez, düzenlediği basın toplantısında bordo-beyazlı kulüpteki son gelişmeleri paylaştı. Toplantıda Bandırmaspor’un neden Olağanüstü Genel Kurul’a gittiği de ortaya çıkmış oldu. Onur Göçmez, yeni spor yasasını değerlendirerek, “Artık Bandırmaspor’un şirketleşmesi elzem duruma geldi,” dedi.  Öte yandan Bandırmaspor’un bu yıl bütçe olarak ligde 13'ncü sırada bulunmasına rağmen, Spor Toto 1. Ligi 3'ncü sırada tamamladığını kaydeden Onur Göçmez, bu yönden önemli bir başarıya imza atıldığını söyledi.

Hedef Süper Lig, Işık Şart!

Onur Göçmez, yol haritasını açıklayarak hedefin Süper Lig olduğunu ifade etti. Bandırma 17 Eylül Stadının ışıklandırılmasına da değinen Onur Göçmez, “2021-2022 Sezonunda tarihinin en iyi performansıyla en iyi yılını geçirdik. Ligi 3. sırada tamamladık. En az gol yiyen ikinci takımımız. En çok gol atan 3. takımımız. En çok galip gelen de 3. takımımız. Hem üretken hem de göze hoş gelen futbol oynadık. Bandırma’yı Türkiye’ye tanıttık. Bundan sonra Play –Off var. Biz stratejimizden asla vazgeçmeyen, mücadeleyi asla bırakmayan şehrimizi tanıtan bir takım olarak devam edeceğiz. Tolga Tosun Başkan 7/24 bizim yanımızda oldu. Balıkesirspor’un küme düşmesine en çok üzülen benim o da tarihi bir çınar. Yücel Başkan’a da teşekkür ediyorum. Valimiz ve Kaymakamımı da teşekkür ediyoruz. Biz stadın ışıklandırılmasını istiyoruz.  Yoksa Süper Lig’e çıkarsak maçlarımızı dışarıda oynamak zorunda kalırız. Çok acil, 1 ay içinde ışıklandırma yapılması lazım,“ dedi. 

Maddi Durum Süper Lig’e Elverişli

Kulübün maddi durumu konusunda da bilgiler veren Onur Göçmez, “2018-2019 yılında yönetimle tanıştım. Devre arası benden maddi destek istendi. O devre arasındaki futbolcuları aldık. Sportif direktör diyerek onore ettiler beni. 19 milyona yakın borcumuz vardı bunun yüzde 80’i dış borçtu. İcra, UÇK, kredi gibi o zaman iç borç 3,5 milyon da iç borç yani yöneticiye olan borçtu. 2019-2020 döneminde ben hiçbir şekilde yönetime girmek istemedim. Öyle başlayan bir as başkanlık görevi. Sene sonunda şampiyon olacağız dedik olduk. Göksel Karlahan başkanlığı bıraktı. 1.Lig de de yönetim olarak açık ara ligde kalacağız dedik 11. sırada ligi tamamladık. 5 Yıl içinde Süper Lig kapısına dayanacağız demiştik. 3 yıl içinde dayandık. 2019 yılında hedef olarak koyduğumuz Süper Lig’e gitmek için elimizden gelen mücadeleyi vereceğiz. Maddi olarak da Süper Lig’i yönetebilecek güçteyiz. 2018’den 4.5 milyon lira eski yöneticilere, 6.1 milyon lira futbolcu borcu, 1,5 milyon icra, 4.5 milyon kredi. Toplam 17 milyon lira Bandırmaspor’un önünü kapatan dış borç ödemişiz.  Bugünkü dış borç yüzde 5’lere düştü. Transfere engel borcumuz bulunmamaktadır. Bugün öğlenden sonra 2,5 milyon da futbolculara ödeme yapılacak. Bandırmaspor futbolcu maaşlarını 1 hafta önceden ödeyen takım haline geldi. Hiçbir futbolcuya borcumuz yok. Futbolculara ödediğimiz maç primi 6.5 milyon liradır. Şu an Bandırmaspor’un toplam borcu 43 milyon 472 bin lira. Kur farkını düşersek her şey dahil 39 milyon liradır. Geçen yıla göre borcumuz yüzde 40 arttı. Nedeni de kur farkı ve enflasyonik durum. Bandırmaspor’un mevcut yönetime borcu 34 milyon liradır. Bu insanlar her şeyden feragat ederek bu borçlanmayı yapmıştır. Bu verilen paralar da ödenecektir. Ben de dahil belli kısmı bağış olarak verilerek. Erhan Elmastaş ile iyi bir noktayız. Bandırmaspor’un önünü kapatmayacak şekilde taksitlendirme yaparak bir ödeme anlaşması imzalayacağız.  Odaman’a borç var, bu konuda mahkemeliğiz. Ben kendilerini ziyaret edeceğim, anlaşarak tatlı bir şekilde halletmek istiyoruz. Hiç kimseyi hakkını arıyor diye eleştirmemek lazım,” diye konuştu.  

Birinci Gündem Şirketleşme

Şirketleşmenin gerekli olduğunu ve bu konunun kamuoyunda tartışılması gerektiğini vurgulayan Onur Göçmez, önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek olan Olağanüstü Genel Kurul’da bu konuyu çözmek istediklerini sözlerine ekledi. Onur Göçmez, “Bazı yönetimdeki arkadaşlarımız izin istedi. Burada dargınlık yok. Yönetimin yüzde 70-80 ile devam edeceğiz. Spor yasası spor derneklerinde ve spor şirketlerinden bahsediyor. Artık bu işi profesyonel yapın diyor. Bu kongrede bu konuyu sizin gündeminize getirmek istiyorum. Yasayla birlikte şirketleşme elzem duruma geldi. 3 ay içinde gelirlerin beyanname ile bildirilmesi gerekiyor. Şirketleşmeyi kamuoyunun tartışması gerekiyor. Bunun için de bir komite oluşturulması gerekiyor. Yüzde 51’inin bir şirket kurularak yapılması, yüzde 49’unun da Bandırmaspor Derneği, Bandırmaspor Taraftarlar Derneğinde ve Bandırmaspor Vakfında kalması. Bunun için 1 yılımız var. Yeni spor yasasına uyum sağlamak için bunu yapmamız lazım.  Tesisleşme konusunda ihtiyaçlarımız var. Bir otobüs ihtiyacımız var, Tolga Tosun’un otobüs sözü vardı bir otobüs bekliyoruz. Edincik’te güzel bir tesis verdi, burayı daha modern hale getirmesini bekliyoruz. Yücel Başkan sosyal tesisler ve 2. idman tesis konusunda söz verdi. Tesisleri mutlaka yapmamız lazım. Sezon sonuna kadar ışıklandırılmanın mutlaka yapılması lazım. Süper Lig maçlarımızı dışarıda oynamak istemiyoruz. Bordo Kutu günlük 3 bin liraya ulaşan cirolar yapıyor. Formalarımızı lütfen alın ve bize destek verin.  Geçen yıl benzinlik yeri verdi belediyemiz ama onu satamadık. Güzel bir araziyi Bandırmaspor’a tahsis edip buradan gelen geliri transfer ve altyapıya yatırmak istiyoruz. Merkez otoparkı modern bir yapıya dönüştürmek istiyoruz. Lig başka Play Off başka. Süper Lig’e çıkmak için elimizden gelen mücadeleyi vereceğiz. Şu an satılan bilet sayısı 2 bin 500. Allah nasip ederse biz kupayı alırsak kutlamayı biz Cin Çukurun’ da yapmak istiyoruz. Bandırmaspor’un doğduğu yer Cin Çukuru.  İlk hedefimiz ışıklandırmayı yapmamız, Süper Lig’e çıkarsak maçlarımızı Balıkesir’de oynanmamız doğru. Mustafa hoca ile uzun yıllar devam etmek istiyoruz.   Gider ve gelir arasında açık var onu da yönetim karşılıyor. Bu spor yasasına uygun değil. O yüzden bu şirketleşmeyi tartışmamız lazım. Sabit gelirleri artırmamız lazım. Bütçeye baktığımızda Bandırmaspor ligde 13. ama sıralamaya baktığımızda 3’ncü bitirdi. Bizim bugün transfer yasağımız 190 bin lira. Onu da inatlaşma yüzünden elimizde tutuyoruz,” dedi. /Umut Osman Sunci

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.