SON DAKİKA
Hava Durumu

BANDIRMA’DA GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARINA YOĞUN İLGİ

Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ortak protokolü kapsamında Bandırma’da geleneksel çocuk oyunları etkinlikleri düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2025 09:23
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2025 09:23
Muhabir: Serhat Barış
https://www.bandirmayasam.com.tr
BANDIRMA’DA GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARINA YOĞUN İLGİ

Şehit Mehmet Günenç Anadolu Lisesi Spor Salonu ve Enerjisa Bandırma Gençlik ve Spor Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliklerde, geçmişten günümüze aktarılan oyunlar minik öğrenciler tarafından büyük bir coşkuyla oynandı.

Toplam 72 takımın katıldığı organizasyonda, 2., 3., 4. ve 5. sınıf öğrencileri mendil kapmaca, yağ satarım, kaleli yakan top gibi oyunlarda mücadele etti. Takımların oyuncu sayısı oyunlara göre farklılık gösterirken, yedeklerle birlikte katılım sayısı oldukça yüksek oldu.

Bandırma İlçe Spor Koordinatörü Baybars Özteş, etkinliğe dair yaptığı açıklamada, “Katılım oldukça yoğun. Bandırma’daki ilkokulların büyük çoğunluğu burada. Bu organizasyonla hem çocuklarımız geleneksel oyunları tanıyor hem de enerjilerini sağlıklı bir şekilde atabiliyor.” ifadelerini kullandı.

Bandırma İlçe Spor Koordinatörü Baybars Özteş “Balıkesir genelinde, Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında geleneksel çocuk oyunları etkinlikleri düzenleniyor. Bandırma’da bu kapsamda, Şehit Mehmet Günenç Anadolu Lisesi Spor Salonu ile Enerjisa Bandırma Gençlik ve Spor Salonu'nda oyunlar gerçekleştirildi yor. Toplamda 72 takım etkinliğe katılıyor. Takımlar 2., 3., 4. ve 5. sınıf öğrencilerinden oluşuyor. Oyunlara göre takım oyuncu sayıları değişiklik gösteriyor. Örneğin; mendil kapmacada 14, yağ satarım oyununda ise 10 oyuncu yer alıyor. Yedek oyuncularla birlikte bu sayı daha da artıyor. Katılım oldukça yoğun. Bandırma’daki ilkokulların büyük çoğunluğu burada. Taşımalı eğitim veren bazı okullar ulaşım nedeniyle katılamadı ama genel olarak tüm ilkokullar bu etkinlikte yer aldı. Bu organizasyonla hem çocuklarımız geleneksel oyunları tanıyor hem de enerjilerini sağlıklı bir şekilde atabiliyor.” dedi.

Haber: Serhat Barış

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.