güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

TÜRKİYE’DE TURİZM KONGRESİNİN İLKİ BAÜN’DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

TÜRKİYE’DE TURİZM KONGRESİNİN İLKİ BAÜN’DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2024 09:59
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2024 09:59
Kaynak: Selin Girgin
https://www.bandirmayasam.com.tr
TÜRKİYE’DE TURİZM KONGRESİNİN İLKİ BAÜN’DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

BAÜN ev sahipliğinde Türkiye’de Turizm hakkında ilki gerçekleştirilen “IV. Ulusal- I. Uluslararası Balıkesir Turizm Kongresi”nde, 8 ülkeden, 42 farklı üniversiteden 29’u uluslararası, 84’ü ulusal olmak üzere toplam 113 bildirinin sunulacağını aktarıldı.

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) ev sahipliğinde; Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Özbekistan Alfraganus Üniversitesi, Özbekistan Gülistan Devlet Üniversitesi, Avusturya Krems Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Balıkesir Kent Konseyi iş birliğinde “IV. Ulusal-I. Uluslararası Balıkesir Turizm Kongresi” düzenlendi. BAÜN Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Malazgirt Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törene; Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, İl Jandarma Komutanı Tümg. Nurettin Alkan, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, BAÜN Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Vali Yardımcısı Mustafa İlhan, BAÜN Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt, Prof. Dr. Murat Doğdubay, Prof. Dr. Fatih Satıl, senato üyeleri, Alfraganus Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sayfutdinov Shuxratjon Sultonovich, İl Kültür ve Turizm Müdür V. Aytekin Yılmaz, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programın açılış konuşmasını Turizm Fakültesi Dekanı ve Kongre Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Köroğlu yaptı. Köroğlu, 18-20 Nisan 2024 tarihleri arasında uluslararası ve ulusal ayağı bulunan organizasyonda; 8 ülkeden, 42 farklı üniversiteden 29’u uluslararası, 84’ü ulusal olmak üzere toplam 113 bildirinin sunulacağını aktardı. Gerçekleşen kongrenin hayırlı olmasını dileyerek sözlerini tamamladı. Köroğlu’nun ardından konuşma yapan ortak üniversitelerden Alfraganus Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sayfutdinov Shuxratjon Sultonovich, organizasyonun parçası olmaktan mutluluk duyduklarını söyleyerek kongrenin alanda yapılan çalışmalara katkı sunması temennileriyle hayırlı olmasını diledi.

“2024 Yılında Ulusal ve Uluslararası Kongre ve Sempozyuma Ev Sahipliği Yapacağız”

2024 yılında BAÜN’ün birçok kongre ve sempozyuma ev sahipliği yapacağını söyleyen Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, farklı ülkelerden ve farklı üniversitelerden akademisyenleri üniversitede ağırlamaktan duyduğunu belirtti. Oğurlu, “Balıkesir Üniversitesi’nin her geçen gün güçlenen akademik kadrosuyla, 2024 yılında birçok ulusal ve uluslararası kongre ve sempozyuma ev sahipliği yapacağız. Kongrenin düzenlenmesine destek olan kurumlar ile katılımcılara çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Akın, Balıkesir Turizminin Güçlenmesi İçin Çalışmalarını Hızlandıracak

Balıkesir’in tüm ilçeleriyle birlikte güçlü bir turizm potansiyeline sahip olduğunu vurgulayan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, yaptığı konuşmada bundan sonraki süreçte de Balıkesir’in turizmdeki yerini güçlendirecek çalışmalar yapacağını kaydetti.  Konuşmasını, kongreye katılanlara teşekkür ederek sonlandırdı.

“Balıkesir Güçlü Bir Turizm Potansiyeline Sahip”

Balıkesir’in ilk turizm hareketliliğini başlatan şehirlerden biri olduğunu söyleyen Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, “Balıkesir, Marmara ve Ege’de uzanan kıyıları, sahip olduğu jeotermal kaynakları, biyolojik çeşitliği ve tarihsel atmosferi bir arada yaşatan güçlü bir turizm potansiyeline sahip.” dedi.

Kongre’nin moderatörlüğünü BAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt yaptı. UCF Rosen College of Hospitality Management Akademisyeni Doç. Dr. Mehmet Altın ve İstanbul Beykent Üniversitesi Akademisyeni Dr. Öğr. Üyesi Esat Özata ise konuşmacı olarak katıldı. Özbekistan Alfraganus Üniversitesi Akademisyeni Dr. Khalilov Sirojiddin Sherali Ugli, “Development of Competitive Advantages of the National Tourist Sector in Uzbekistan” isimli sunumunu gerçekleştirdi. 8 farklı ülkeden 29’u uluslararası 84'ü ulusal olmak üzere 113 bildirinin sunulacağı kongrenin BAÜN Turizm Fakültesinde eş zamanlı yüz yüze ve çevrimiçi akademik oturumlar ile Balıkesir’de düzenlenecek olan sosyal programlar ile tamamlanacağı kaydedildi.  Türkiye’de turizm alanında düzenlenen ilk kongrelerden biri olan “Balıkesir Turizm Kongresi’nin” açılış programı panele katılanlara plaket takdim edilmesinin ardından sona erdi. /Selin Girgin

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.